Foodies

Iconisch flesje

-

Inmiddels zijn de hete pepers ook in de vorm van Tabasco aanwezig op een traditione­le Louisiana BBQ. Generaties inwoners van Louisiana zijn opgegroeid met de pepersaus. Op elke barbecue vindt hij zijn weg naar de shortribs, crawfish, spareribs en pork chops. Dat niet alleen de inwoners van Louisiana de saus in hun hart gesloten hebben, bewijst het enorme draagvlak dat de saus heeft in de rest van de wereld. Er zijn fanclubs en T- shirts en het is niet alleen een culinair, maar ook een cultureel icoon. Took: “Wist je dat er mensen zijn die het Tabasco-logo hebben laten tatoeëren? maar vooral natuurlijk een grote eer.” Het iconische flesje heeft in al die jaren meer van de wereld gezien dan de gemiddelde backpacker. In elk continent staat de saus wel ergens op tafel en het flesje zag de top van de Mount Everest. In de jaren 70 is het zelfs gelanceerd naar het Skylab Space station om het ruimtevoed­sel voor de NASA astronaute­n op te spicen. Voor Tabasco gaat zelfs ‘ the sky is the limit’ niet op.

Insane, Ingrediënt­en voor 3 cocktails

360 ml tomatensap ½ el TABASCO® Diamond Reserve saus* 1 el worcesters­aus 1 el selderijzo­ut ½ el chilipoede­r 100 ml wodka 6 druppels geroosterd­esesamolie 180 ml droge prosecco ijsblokjes

Ter garnering per glas

wit en zwart sesamzaad 1 dunne reep komkommer 1 stukje citroensch­il 1 stukje rode peper 1 Meng het tomatensap, de Tabasco, de worcesters­aus, het selderijzo­ut, het chilipoede­r, de wodka en de geroosterd­esesamolie. Verdeel over 3 glazen. 2 Doe een ijsblokje in elk glas en verdeel de prosecco eroverheen. Garneer met het sesamzaad, de komkommer, de citroensch­il en de rode peper. *De Diamond Reservesau­s is een speciale jubileumed­itie. Je kunt hem vervangen door reguliere Tabasco.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands