Foodies

Pita met zwarte hummus

-

Bereidings­tijd: ca. 50 min. + wachttijd Per portie: ca. 720 kcal 23 g eiwit 27 g vet 92 g koolhydrat­en

Ingrediënt­en voor 4 personen Voor de pita

400 g + extra bloem 2 tl droge gist 2 tl zout 2 el olijfolie 1 tl komijnzaad­jes 1 tl venkelzaad­jes

Voor de hummus

250 g zwarte bonen blik uitgelekt 1 teentje kno ook 2 el zwarte sesampasta toko zie tip 50 g zwarte olijven sap van ½ citroen 50 ml olijfolie zout en peper

Voor erbij

250 g Griekse yoghurt 2 tl chilivlokk­en 1 bosje platte peterselie 1 Meng voor de pita in een kom 400 g bloem met de gist, het zout, de olijfolie, de komijn en de venkelzaad­jes. Voeg 200 ml lauwwarm water toe en meng goed. Stort het deeg op een met bloem bestoven werkblad en kneed er in ca. 10 minuten een soepel, elastisch deeg van. Vorm een bol van het deeg en leg hem in een ingevette kom. Dek de kom af en laat het deeg op een warme plek ca. 1 uur rijzen. 2 Maak intussen Doe de helft van de bonen met de kno ook, de sesampasta, de olijven en het citroensap in een keukenmach­ine en maal het geheel tot een gladde puree. Voeg de rest van de bonen (op 2 el na) en de olijfolie toe en maal nog kort, maar zorg dat de bonen nog zichtbaar zijn. Breng de hummus op smaak met zout en peper.

de hummus.

3 Verdeel het deeg in 8 stukken en rol er balletjes van. Rol telkens 1 balletje op een met bloem bestoven werkblad uit tot een platbrood van ca. ½ cm dik. Bak de pita’s in een zware, hete pan zonder olie op middelhoog vuur ca. 2 minuten per zijde. Ze zijn gaar wanneer ze opzwellen als kussentjes. 4 Verdeel de hummus en de yoghurt vlak voor het serveren over de pita’s en bestrooi met de chilivlokk­en en de peterselie. Besprenkel eventueel nog met extra olijfolie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands