Foodies

Griekseyog­hurtijs met granaatapp­el-balsamicos­iroop

-

Bereidings­tijd: ca. 1 uur + wachttijd

Ingrediënt­en voor 4 personen

1 citroen biologisch 250 g suiker 500 ml Griekse yoghurt ijsmachine*

Voor de siroop

2 granaatapp­els 1 citroen biologisch 100 g + extra suiker 100 ml balsamico

1 Was de citroen en halveer hem. Pers het sap uit de citroen en breng het samen met de citroenhel­ften, de suiker en 200 ml water op laag vuur aan de kook, tot de suiker is opgelost. Neem van het vuur en laat in de koelkast helemaal afkoelen.

2 Meng de yoghurt met de suikersiro­op en draai het mengsel in de ijsmachine tot een gladde sorbet. Schep de sorbet in een bak en zet minimaal 4 uur afgedekt in de diepvries.

3 Halveer voor de siroop de granaatapp­els en haal de pitten uit de schil door met een lepel op de schil te tikken. Was de citroen met heet water, dep hem droog en rasp de schil er fijn af. Pers het sap uit de citroen. Meng de granaatapp­elpitten met 100 g suiker en het sap en de schil van de citroen. Laat ca. 30 minuten rusten.

4 Pureer de granaatapp­elpitten met een staafmixer of met behulp van een draaizeef (passevite). Zeef het sap, weeg het en meng het met hetzelfde gewicht aan suiker. Roer de balsamico erdoorheen. Breng de siroop aan de kook en laat afkoelen.

5 Serveer het Griekseyog­hurtijs met de siroop.

*Geen ijsmachine? Zet het yoghurtmen­gsel dan in een kom in de vriezer en roer er gedurende 4-5 uur elk halfuur doorheen met een garde. Hoe vaker je roert, hoe smeuïger het ijs wordt.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands