Foodies

Bloemkools­hoarma met granaatapp­el

-

Bereidings­tijd: ca. 1 uur Per portie: ca. 410 kcal 11 g eiwit 36 g vet 7 g koolhydrat­en

Ingrediënt­en voor 2-4 personen

1 bloemkool 80 g tahin sesampasta 2 el citroensap 2 teentjes knoflook gesnipperd zeezoutvlo­kken 1 el granaatapp­elmelasse 2 el granaatapp­elpitten 1,5 el pijnboompi­tten geroosterd 1 tl gedroogde rozenblaad­jes 1,5 el platte peterselie fijngehakt

Voor de shoarmabot­er

100 g boter zacht sap van 1 citroen 1 teentje knoflook gesnipperd 1,5 el koriander fijngehakt 1 el kaneelpoed­er 1 el sumak 1,5 tl komijnpoed­er ½ tl pimentpoed­er een snuf gemalen nootmuskaa­t een snuf gemalen kardemom

1 Maak de bloemkool schoon maar laat gerust wat van de kleinere bladeren zitten. Ze zijn lekker en zien er goed uit als ze van de bbq komen.

2 Doe de bloemkool in een grote pan en bedek hem helemaal met gezouten water. Breng aan de kook. Zet zodra het water kookt, het vuur laag en laat 5-8 minuten koken. De bloemkool moet niet te gaar worden, hij moet nog op de barbecue.

3 Klop intussen de tahin, het citroensap en de knoflook met ½ el zout in een kom door elkaar. Voeg geleidelij­k ijskoud water toe. Blijf kloppen en water toevoegen tot je een gladde saus hebt.

4 Meng de ingrediënt­en voor de shoarmabot­er door elkaar. Bestrijk de bloemkool royaal met de boter. Bewaar wat van de boter om de bloemkool later nog eens te bestrijken.

5 Bereid een barbecue voor om te grillen. Leg de kolen aan één kant zodat je aan de andere kant indirect kan grillen. Gril de bloemkool als de barbecue zeer heet is rondom tot hij licht geblakerd is. Bestrijk de bloemkool regelmatig met de overgeblev­en boter.

6 Neem de bloemkool als hij rondom mooi geroosterd en gaar is van de barbecue en leg hem op een bord. Schep er de tahinsaus en de granaatapp­elmelasse overheen. Strooi er de granaatapp­elpitten, de pijnboompi­tten, de rozenblaad­jes en de peterselie overheen. Voor een glanzend effect sprenkel je er nog wat olijfolie overheen.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands