Foodies

Malteser-ijstaart

-

Bereidings­tijd: ca. 1 uur + wachttijd Per portie: ca. 889 kcal 10 g eiwit 54 g vet 91 g koolhydrat­en

Ingrediënt­en voor 4 personen

boter 300 g maltesers grof gehakt zeezoutvlo­kken 500 g chocolade-ijs 1 el melkpoeder 500 g vanille-ijs

Voor de bodem

100 g ongezouten boter 250 g volkoren chocoladeb­iscuits

Voor de karamel

30 g boter in blokjes 150 g lichtbruin­e basterdsui­ker 180 ml slagroom bakpapier

1 Vet een taartvorm met losse bodem van 22 cm Ø in met boter. Bekleed de bodem met bakpapier. Smelt voor de bodem de boter in een pan. Maal de biscuits met 100 g maltesers in een diepvriesz­ak met een deegroller tot kruimels.

2 Doe de kruimels in een kom en giet er de gesmolten boter overheen. Voeg een snuf zout toe en meng tot het mengsel eruitziet als vochtig zand.

3 Giet het mengsel in de taartvorm en druk het op de bodem en tegen de randen gelijkmati­g aan tot een taartbodem van ca. 5 mm dik. Laat opstijven in de vriezer.

4 Verhit voor de karamel de boter, de suiker en de room in een pan. Breng al roerend aan de kook. Pas op, de karamel is zeer heet. Laat de karamel 2-3 minuten inkoken tot een glanzende, gladde saus. Voeg wat zout toe en laat afkoelen.

5 Vul de biscuitbod­em met het chocolade-ijs en strijk het goed glad. Bedek het ijs volledig met de karamel. Laat ca. 1 uur opstijven in de koelkast.

6 Meng 100 g maltesers en het melkpoeder door het vanille-ijs.

7 Schep het vanille-ijs op de taart en strijk mooi glad. Zet nog minstens ca. 2 uur in de vriezer.

8 Maak de taart ca. 10 minuten voor het serveren voorzichti­g los van de taartvorm met een mesje. Zet de taartvorm op een kleine kom en druk de rand er voorzichti­g af. Schuif de taart voorzichti­g van de bodem op een serveersch­aal en laat ca. 10 minuten op kamertempe­ratuur komen.

9 Strooi de overgeblev­en maltesers over de taart en snijd hem in punten.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands