Foodies

Lamsdukkah met aubergines

-

Bereidings­tijd: ca. 30 min. Per portie: ca. 642 kcal 40 g eiwit 48 g vet 13 g koolhydrat­en

Ingrediënt­en voor 2 personen

3 el olijfolie ca. 300 g lamsnek in stukken 1 ei losgeklopt 2 aubergines in parten gesneden 200 g kerstomate­n sap en geraspte schil van 1 citroen 1 teentje knoflook gesnipperd 1 bosje dille gehakt

Voor de dukkah

30 g hazelnoten geroosterd en gehakt ½ tl paprikapoe­der 1 tl garam masala 15 g sesamzaadj­es zout en peper

1 Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Vet de bodem van een bakblik in met 1 el olijfolie. Meng de ingrediënt­en voor de dukkah met ¼ tl zout en ¼ tl peper. Doop de stukken lamsvlees in het ei en wentel ze in de dukkah. Leg het vlees in het bakblik en rooster het 1520 minuten in de oven. Het vlees moet veerkracht­ig maar niet hard aanvoelen. Laat het vlees ca. 5 minuten rusten.

2 Verhit als het lam in de oven ligt een grillpan. Bestrooi de aubergines met zout en peper en 1 el olijfolie. Gril de aubergines ca. 10 minuten rondom tot ze zacht en geblakerd zijn. Leg de tomaten tussen de aubergines in de pan gril ze ca. 2 minuten mee tot de schil barst. Meng het citroensap, de citroensch­il, de knoflook, de dille en de overige olijfolie. Voeg de dressing toe aan de warme groenten. Serveer de groenten bij het lamsvlees.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands