Foodies

Lotte: "De wittechoco­ladesaus met rum is heerlijk bij fris fruit."

-

Wafels met theeroom en fruitcompo­te

Bereidings­tijd: ca. 20 min. Per portie: ca. 458 kcal 5 g eiwit 25 g vet 51 g koolhydrat­en

Ingrediënt­en voor 2 personen

100 g kersen ontpit 50 g kersenjam 100 g aardbeien gehalveerd 100 g frambozen 1 tl rozenwater 1 tl earl grey thee 1 el poedersuik­er 2-4 zoete wafels 1 el boter gesmolten 2 el clotted cream evt. vervangen door

mascarpone 1 Doe de kersen met de jam en 2 el water in een kleine pan. Verwarm rustig tot de jam zacht is geworden. Leg het deksel op de pan en verwarm nog ca. 2 minuten rustig. Voeg de aardbeien toe en verwarm nog ca. 1 minuut. Voeg de frambozen toe en verwarm nog ca. 30 seconden. Neem van het vuur en voeg het rozenwater toe. Laat afkoelen buiten de koelkast. 2 Verwarm de oven voor op de grillstand. Maal de thee met de poedersuik­er fijn in een vijzel. Leg de wafels op een bakplaat en bestrijk de bovenkant van de wafels met de helft van de boter. Strooi de helft van het theesuiker­mengsel over de wafels. Gril de wafels in ca. 2 minuten goudbruin en krokant. Keer de wafels en herhaal met de rest van de boter en het theesuiker­mengsel. 3 Verdeel de wafels over 2 borden en schep de compote en de clotted cream erbovenop.

Romige aardbeieni­jsjes

Bereidings­tijd: ca. 15 min. + wachttijd Per portie: ca. 152 kcal 4 g eiwit 4 g vet 24 g koolhydrat­en

Ingrediënt­en voor 6 personen

225 g zeer rijpe aardbeien schoongema­akt 1 el suiker 200 ml gecondense­erde melk 150 ml volle melk bakpapier 6 ijsvormpje­s 6 ijsstokjes bakpapier 1 Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Halveer de aardbeien en meng ze met de suiker op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de aardbeien 15-20 minuten tot ze zacht en sappig zijn. 2 Doe de aardbeien met de gecondense­erde melk en de volle melk in een blender en draai het tot een glad geheel. Verdeel het mengsel over ijsvormpje­s, doe de stokjes erin en zet de ijsjes minstens 1 nacht in de vriezer.

Koude bessen met warme wittechoco­ladesaus

Bereidings­tijd: ca. 15 min. + wachttijd Per portie: ca. 335 kcal 3 g eiwit 25 g vet 21 g koolhydrat­en

Ingrediënt­en voor 4 personen

400 g gemengde bessen blauwe bessen,

bramen, frambozen 100 g witte chocolade 125 ml slagroom 1 el witte rum 1 Spreid de bessen uit op een schaal en zet ze ca. 30 minuten in de vriezer zodat ze licht bevroren maar niet keihard worden. 2 Hak kort voor het serveren de chocolade grof en doe hem met de room en de rum in een kleine pan. Verwarm al roerend op laag vuur tot een gladde saus ontstaat. 3 Verdeel de koude bessen over kleine bordjes of kommetjes en geef de warme chocolades­aus erbij.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands