Foodies

Broodje gemarineer­de beenham met coleslaw en chilimayon­aise

-

Bereidings­tijd: ca. 1 uur en 10 min. + wachttijd

Ingrediënt­en voor 4 personen

600 g beenham evt. met zwoerd 2 teentjes kno ook jngehakt 1 stukje gember jngehakt 2 el Plum Sauce 1 el Char Siu Sauce ½ witte kool jngeraspt 1 tl zout ½ bosje bieslook jngehakt 1 tl sesamzaad geroosterd 1 el Chinese Style Vinaigrett­e Dressing 250 g mayonaise ½-1 el Chiu Chow Chili Oil 4 zachte witte broodjes

1 Snijd eventueel het zwoerd op de beenham ondiep kruislings in. Meng de kno ook en de gember met de Plum Sauce en de Char Siu Sauce. Wrijf de beenham in met het mengsel. Marineer afgedekt minimaal 2 uur in de koelkast. Neem de beenham ca. 30 minuten voor bereiding uit de koelkast.

2 Kneed intussen voor de coleslaw de witte kool met het zout stevig door tot de kool glazig wordt. Kneed de bieslook, het sesamzaad en de Chinese Style Vinaigrett­e Dressing erdoorheen. Bewaar tot gebruik in de koelkast.

3 Verwarm de oven voor (elektrisch: 170°C / hetelucht: 150°C). Leg de ham in een braadslee en bak hem ca. 50 minuten in de oven tot een kerntemper­atuur van 65°C. Bedruip regelmatig met de marinade. Neem de ham uit de oven en laat kort afkoelen. Snijd de ham met een scherp mes in dunne plakken.

4 Meng de mayonaise met de Chiu Chow Chili Oil. Halveer de broodjes. Rooster ze eventueel kort op de snijkanten in een droge grill- of koekenpan. Bestrijk de onderste helft van de broodjes met de chilimayon­aise. Verdeel er wat coleslaw en wat plakken beenham overheen. Beleg met de bovenste helft van de broodjes.

De producten van Lee Kum Kee zijn te koop bij Albert Heijn, Jumbo en Chinese winkels.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands