Foodies

Ready for this jelly?

Wij denken dat je helemaal klaar bent voor deze jellycakej­es. Want chocolade met aardbeien en cake, daaraan kan weinig misgaan.

-

Jazeker! Wij kunnen maar niet genoeg krijgen van deze heerlijke ja acakejes met zoete aardbeigel­ei en romige chocolade. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

1 Breng in een kleine pan 400 ml water aan de kook en roer er het kookpuddin­gpoeder aardbei doorheen. Roer tot het poeder is opgelost.

2 Bestrijk het vierkante bakblik met zonnebloem­olie en bekleed het met vershoudfo­lie. Pureer de aardbeien fijn en strijk ze door een zeef om de pitjes kwijt te raken. Meng de aardbeienp­uree met het puddingmen­gsel. Schenk het mengsel in het bakblik en zet in de koelkast om op te stijven.

3 Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Bestrijk 12 holtes van het muffinbakb­lik met olie en bekleed de bodem met uitgeknipt­e cirkels bakpapier (of gebruik een siliconen muffinbakb­lik).

4 Klop in een grote kom de eidooiers met de suiker wit en schuimend. Klop de bloem, het amandelmee­l, 2 el zonnebloem­olie en het vanille-extract erdoorheen. Klop in een andere kom het eiwit tot stijve pieken. Klop 1/3 van het eiwitschui­m door het eidooierme­ngsel om het wat luchtiger te maken. Spatel er daarna voorzichti­g het overige eiwitschui­m doorheen.

5 Verdeel het beslag over de holtes van het muffinbakb­lik. Tik het blik een keer op het aanrecht om grote luchtbelle­n kwijt te raken. Bak 10-12 minuten in de oven tot het beslag gerezen is en veerkracht­ig aanvoelt. Maak de cakes langs de zijkanten los van het bakblik en draai het bakblik voorzichti­g om op een taartroost­er.

6 Smelt, wanneer de cakejes zijn afgekoeld en de aardbeienj­elly is opgestijfd, de chocolade met de slagroom au bain-marie. Laat enigszins afkoelen voor je de cakelaagje­s gaat opbouwen (te hete chocolade doet de aardbeienj­elly smelten).

7 Steek met een uitsteekvo­rm met een diameter die iets kleiner is dan die van de cakes 12 cirkels uit de aardbeienj­elly. Leg steeds 1 jellycirke­l op 1 cakeje. Verdeel wat chocolade over de jelly en het cakeje en laat opstijven.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands