Foodies

Foodnotes

favourites

-

Wat zijn de redactiefa­vorieten uit dit nummer? Welke muziek brengt de zomer in je keuken? En wat kun je allemaal met watermeloe­n? Je leest het hier . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

L o t te:

“Elke maand struin ik de digitale markten af op zoek naar de leukste goodies voor in de tuin, de keuken of deze keer: op het strand. Het gebeurt me dan ook vaak dat ik de goodies achteraf zelf bestel en eropuit trek. Bepakt met duurzame rietjes voor de tropische sangria, een fijne mintgroene lunchbox met mijn zelfgemaak­te zwarte hummus en tabouleh en een frisse koeltas vind je mij deze zomer aan de waterkant.” Als redactie zijn we dagelijks bezig om de lekkerste recepten, mooie verhalen, nieuwe kookboeken en verrassend­e goodies voor je te verzamelen. Kijk met ons mee!

Y v o n n e:

“Toen de woorden pêche melba vielen op de redactie, moest ik denken aan een ijssmaak uit het vriesvak. Het klassieke Franse toetje met perzik, framboos en amandelen was bij mij in de vergetelhe­id geraakt. Het is misschien een tikje ouderwets, maar wel ouderwets lekker (p. 23). Laten we samen de pêche melba weer op de kaart zetten deze zomer!

Emil:

"Bij Bumbu Kitchen werden deze maand de prachtigst­e gerechten voor mijn neus klaargemaa­kt. Het lastige is dat je bij culinaire reportages altijd moet wachten op de fotograaf voor je zelf kunt proeven. Een oefening in geduld. Bij de Indonesisc­he gerechten van chef-kok Jaimie van Heije was het wachten echt een marteling (p. 64). Waar ik in ieder geval niet op hoef te wachten zijn de gefrituurd­e gevulde olijven in dit nummer (p. 13), want die ga ik direct zelf maken.”

S a n n e:

“Mijn ijsmachine draait overuren en ik draai lekker mee. Want waar sommige ijsmachine­s je het werk uit handen nemen, draait die van mij alleen door pure mankracht. Voor luie zomerse dagen is er ook de makkelijke weg: probeer eens de romige aardbeieni­jsjes (p. 107), daar doet je vriezer het zware werk. Zijn je ijsvormpje­s vol? Gebruik een kopje met een theelepelt­je.

Willem:

“Op dagen zoals deze gaat er steevast een foto met onderschri­ft “another day at the office” via whatsapp naar mijn vrienden. Want zeg nou zelf, lekker met je tenen in het zand en de zon op je huid koken op het strand voor je werk, dat is toch jaloersmak­end? In de What a Wok maakte ik onder andere heerlijke chilibonen met chorizo en bimi ( p. 20).”

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands