Lek­ker door de week

Een paar door­snee avon­den voor de boeg? Met de­ze ge­rech­ten op het me­nu kijk je er he­le­maal naar uit!

Foodies - - VOORWOORD -

Niets is Ne­der­land­ser dan ie­de­re dag om zes uur aan ta­fel gaan. Met de­ze lek­ke­re en snel­le ge­rech­ten lukt dat, hoe druk ook . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Rijst­sa­la­de met biet, pom­poen en fe­ta

Be­rei­dings­tijd: ca. 45 min. Per por­tie: ca. 463 kcal 16 g ei­wit 27 g vet 35 g kool­hy­dra­ten

In­gre­di­ën­ten voor 4 per­so­nen

250 g bas­ma­ti­rijst 400 g pom­poen zon­der schil, in blok­jes 400 g ro­de biet zon­der schil, in blok­jes olijf­olie zout en pe­per 100 g dop­erw­ten diep­vries 4 len­te-uitjes in rin­gen sap van 1 ci­troen ver­se munt ver­se pe­ter­se­lie 50 g ver­se spi­na­zie 200 g fe­ta ver­krui­meld 2 el ge­meng­de za­den

Voor de di­jondres­sing

3 el olijf­olie 2 el wit­te­wijn­azijn 1 tl di­jon­mos­terd ½ tl kris­tal­sui­ker bak­pa­pier alu­mi­ni­um­fo­lie

1 Ver­warm de oven voor (elek­trisch: 190°C / he­te­lucht: 170°C). Be­reid de rijst vol­gens de aan­wij­zin­gen op de ver­pak­king. Giet af en zet op­zij.

2 Ver­deel de pom­poen en de biet over een met bak­pa­pier be­kle­de bak­plaat. Leg er een stuk alu­mi­ni­um­fo­lie tot een dijk­je ge­vou­wen tus­sen, zo­dat de sap­pen uit de biet niet over­lo­pen in de pom­poen. Be­spren­kel met 1 el olijf­olie en breng op smaak met zout en pe­per. Roos­ter ca. 30 mi­nu­ten in de oven tot de groen­ten gaar zijn. Laat af­koe­len.

3 Doe de dop­erw­ten in een kom en giet er ko­kend wa­ter over­heen. Dek de kom af en laat ca. 3 mi­nu­ten staan. Giet de dop­erw­ten af en zet op­zij.

4 Meng de in­gre­di­ën­ten voor de dres­sing. Meng de rijst met de len­te­ui, het ci­troen­sap en de dop­erw­ten.

5 Roer de helft van de ver­se munt en de ver­se pe­ter­se­lie door de rijst. Ver­deel de rijst over vier bor­den. Ver­deel de spi­na­zie, de ge­roos­ter­de groen­ten, de fe­ta, de ge­meng­de za­den en de ove­ri­ge munt en pe­ter­se­lie er­over­heen. Be­spren­kel met de dres­sing.

Gnoc­chi met boe­ren­kool en gor­gon­zo­la

Be­rei­dings­tijd: ca. 20 min Per por­tie: ca. 651 kcal 20 g ei­wit 34 g vet 65 g kool­hy­dra­ten

In­gre­di­ën­ten voor 2 per­so­nen

400 g gnoc­chi 150 g boe­ren­kool nerf ver­wij­derd, grof ge­hakt 100 g gor­gon­zo­la ver­krui­meld 200 ml crè­me fraî­che groe­ne sa­la­de om te ser­ve­ren

1 Ver­warm de oven voor (elek­trisch: 120°C / he­te­lucht: 100°C). Be­reid de gnoc­chi vol­gens de aan­wij­zin­gen op de ver­pak­king. Schep de gnoc­chi uit de pan en voeg de boe­ren­kool toe aan het ko­ken­de wa­ter. Kook ca. 5 mi­nu­ten. Giet de boe­ren­kool af en meng de boe­ren­kool, de gor­gon­zo­la en de crè­me fraî­che in de pan.

2 Roer de gnoc­chi er­door­heen. Ver­deel het ge­heel over een oven­schaal en ver­warm de gnoc­chi ca. 10 mi­nu­ten in de oven tot het ge­heel goed ver­warmd is en de bo­ven­kant een beet­je bruin kleurt. Lek­ker met een groe­ne sa­la­de.

Thai­se nood­le­cur­ry met ka­bel­jauw

Be­rei­dings­tijd: ca. 20 min. Per por­tie: ca. 726 kcal 33 g ei­wit 44 g vet 48 g kool­hy­dra­ten

In­gre­di­ën­ten voor 2 per­so­nen

2 el ro­de­cur­ry­pas­ta 400 ml ko­kos­melk ½ tl kur­ku­ma 200 ml kip­pen­bouil­lon 100 g spi­na­zie ge­sne­den 200 g ka­bel­jauw in stuk­ken 300 g ver­se ei­er­nood­les 2 li­moe­nen 1 uit­ge­perst, 1 in part­jes 1 el vis­saus

1 Bak de cur­ry­pas­ta met 2 el ko­kos­melk 3­4 mi­nu­ten in een pan. Voeg de kur­ku­ma, de ove­ri­ge ko­kos­melk en de kip­pen­bouil­lon toe. Breng het ge­heel aan de kook en kook ca. 5 mi­nu­ten. Zet het vuur laag en voeg de spi­na­zie en de ka­bel­jauw toe.

2 Be­reid on­der­tus­sen de nood­les vol­gens de aan­wij­zin­gen op de ver­pak­king. Giet af en ver­deel over 2 war­me kom­men.

3 Roer het li­moen­sap en de vis­saus door de cur­ry. Giet de cur­ry over de nood­les. Ser­veer met de li­moen­part­jes.

Rijst­sa­la­de met biet, pom­poen en fe­ta

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands

© PressReader. All rights reserved.