Foodies

Dehoogstet­heetijd

High tea time! Vul je repertoire aan met deze hartige scones.

-

Het is weer tijd, de hoogste tijd. Je wordt bedankt voor weer een middag high-tea-gezellighe­id – inclusief roquefort scones.

Roquefort-walnootsco­nes ★ ★★

Bereidings­tijd: ca. 1 uur en 30 min. Per portie: ca. 237 kcal 6 g eiwit 13 g vet 24 g koolhydrat­en

Ingrediënt­en voor 8 stuks 240 g + extra bloem gezeefd 2 tl bakpoeder zout 75 g koude boter in blokjes 2 el walnoten gehakt 30 g + extra roquefort verbrokkel­d 1 klein ei geklutst 45 ml + extra karnemelk of volle melk

1 Meng 240 g bloem, het bakpoeder een snufje zout in een grote kom. Wrijf met de vingertopp­en de boter door het mengsel tot een kruimelig deeg ontstaat. Voeg de walnoten en 30 g roquefort toe. Kneed het ei en vervolgens geleidelij­k 45 ml karnemelk erdoorheen tot een stevig deeg. Kneed niet te lang, slechts tot het deeg net samenhange­nd is.

2 Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad. Spreid het voorzichti­g uit tot ca. 2,5 cm dik. Rol er 1 of 2 keer overheen met een deegroller – druk niet te hard, zodat de lucht in het deeg blijft. Druk het deeg met de hand weer samen als het wat uit elkaar valt.

3 Druk met een uitsteekvo­rm cirkels uit het deeg (5-6 cm Ø). Druk de uitsteekvo­rm zo snel mogelijk door het deeg en draai de vorm niet – het deeg blijft dan aan de rand kleven waardoor het moeilijker rijst. Leg de cirkels op een bord en zet het bord ca. 1 uur in de koelkast.

4 Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Leg de deegcirkel­s op een bakplaat met antiaanbak­laag en bestrijk de bovenkante­n met karnemelk. Bestrooi met wat extra verbrokkel­de roquefort. Bak 12-15 minuten, tot de scones gerezen en gaar zijn. Serveer warm met boter.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands