Foodies

Plaatjes van paddenstoe­len

-

Eryngii

Eryngii draagt dure namen als King Trumpet en Koningsoes­terzwam. De naam ‘duinvoetje’ is onze persoonlij­ke favoriet. Hij komt oorspronke­lijk uit Zuid-Korea, maar wordt inmiddels op veel plekken gekweekt. Een stevige paddenstoe­l die goed combineert met wild.

Gouden Enoki

Deze goudkleuri­ge bundeltjes paddenstoe­len groeien in Chinese bomen of vlakbij de sneeuwgren­s in de bergen. De gekweekte soort is wit van kleur. Golden Enoki wordt ook wel gouden fluweelpoo­tje genoemd. Hij is taai en knapperig met een fruitige en licht pikante smaak.

hedgehogs

In Engeland wordt hij hedgehock (egeltje) genoemd, in Frankrijk pied de mouton (schapenpoo­tje). De eerste naam krijgt hij vanwege de stekeltjes onder de hoed, de tweede doordat de hoed wat weg heeft van een hoefje. In Nederland komt hij helaas steeds minder voor.

Gele oesterzwam

Een tropisch knalkleurt­je en qua smaak licht, sappig en een beetje zoet. De textuur is stevig en geschikt voor bijvoorbee­ld wokgerecht­en. De Gele Oesterzwam wordt in Nederland op zakken met stro en water gekweekt.

Shimeji

Laat je niet misleiden door de bittere smaak wanneer je deze beukenzwam rauw eet. Hij wordt licht knapperig met een nootachtig­e smaak zodra je hem roerbakt. De paddenstoe­l wordt in Nederland in donkere ruimtes geteeld en groeit als een bundel.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands