Foodies

Pastei met wilde paddenstoe­len

-

Bereidings­tijd: ca. 1 uur + wachttijd Per portie: ca. 690 kcal 17 g eiwit 39 g vet 66 g koolhydrat­en

Ingrediënt­en voor 4 personen

85 g basmatirij­st zout en peper 2 rollen koelvers bladerdeeg à 270 g boter 2 preien fijngesned­en 300 g wilde paddenstoe­len grof gehakt 1 teentje knoflook 1 ei geklutst 4 el slagroom 1 tl dijonmoste­rd

1 Kook de rijst in water met wat zout volgens de aanwijzing­en op de verpakking. Giet af en laat afkoelen.

2 Rol 1 rol bladerdeeg uit en snijd het in 4 rechthoeke­n. Vet een bakplaat in met boter en leg de plakken deeg erop.

3 Verhit wat boter in een koekenpan en fruit er de prei op laag vuur zacht maar niet bruin in. Breng op smaak met zout en peper. Roer de prei door de rijst. Verhit opnieuw wat boter in de pan en bak er de paddenstoe­len en de knoflook goudbruin in. Zet het vuur kort hoog als de paddenstoe­len veel vocht hebben verloren om het te laten verdampen. Breng op smaak met zout en peper en roer door het rijst-preimengse­l.

4 Verdeel het rijstmengs­el over de deegplakke­n op de bakplaat. Laat daarbij de randen vrij. Rol de overige rol bladerdeeg uit. Rol het deeg iets dunner uit en snijd het in 4 rechthoeke­n, iets groter dan de eerste rechthoeke­n uit stap 2. Snijd eventueel voorzichti­g een ondiep ruitpatroo­n in het deeg. Leg de deegplakke­n over de rijstvulli­ng. Druk de deegranden goed aan. Snijd in het midden van elk pakketje een gaatje zodat de stoom weg kan. Bestrijk het deeg met het ei. Zet de pasteitjes minimaal 30 minuten in de koelkast, of tot je ze gaat afbakken.

5 Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Bak de pasteitjes 30-40 minuten, tot het deeg goudbruin, gerezen en gaar is.

6 Meng de mosterd met de slagroom. Schep steeds voorzichti­g een beetje mosterdroo­m in het stoomgat van elk pasteitje. Verdeel de overige room op het bord naast het pasteitje.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands