Crè­me ca­ta­la­ne

Foodies - - COLUMN -

★★ ★

Be­rei­dings­tijd: ca. 45 min. + wacht­tijd

In­gre­di­ën­ten voor 4 per­so­nen

500 ml melk 1 ka­neel­stok­je ge­rasp­te schil van 1 ci­troen ge­rasp­te schil van 1 li­moen 4 ei­dooi­ers 120 g sui­ker 25 g ma­ï­ze­na 4 el riet­sui­ker ver­s­houd­fo­lie

1 Breng de melk in een pan tot net aan de kook. Neem de pan van het vuur, voeg het ka­neel­stok­je en de ci­troen- en li­moen­schil toe en laat ca. 15 mi­nu­ten trek­ken. Klop in­tus­sen de ei­dooi­ers met de sui­ker licht en luch­tig. Zeef de ma­ï­ze­na bo­ven het ei­meng­sel en klop er­door­heen.

2 Zeef de nog war­me melk bo­ven het ei­meng­sel en klop er­door­heen. Schenk het ge­heel in de pan en ver­hit al roe­rend op het vuur tot de crè­me net be­gint in te dik­ken. Ver­deel de crè­me over 4 schaal­tjes en laat af­koe­len. Zet de schaal­tjes af­ge­dekt, met het ver­s­houd­fo­lie te­gen het op­per­vlak van de crè­me aan, een nacht in de koel­kast.

3 Ver­wij­der voor het ser­ve­ren het ver­s­houd­fo­lie en be­strooi elk schaal­tje met 1 el riet­sui­ker. Ka­ra­mel­li­seer het op­per­vlak met een bran­der, met een spe­ci­aal rond crè­me-ca­ta­la­ne-brand­ij­zer (wie heeft het niet in huis) of on­der de grill goud­bruin.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands

© PressReader. All rights reserved.