Foodies

Ganzen- (of kalkoen)bouillon met limabonen en tijm

-

Nigel: “De overgeblev­en stukjes vlees en botten van de gans of kalkoen zijn kostbaar. Als u er een soep van maakt, worden de smaken optimaal benut zodat het gevogelte zijn prijs zeker waard is. De geroosterd­e vleugelpun­ten zijn een fantastisc­he bron van smaken, net als de goudkleuri­ge gelei die u onder de gans vindt.”

Ingrediënt­en voor 4 personen

3 el ganzenvet 3 middelgrot­e uien 200 g pancetta 1 liter bouillon van kip, kalkoen of gans 6 takjes tijm 3 laurierbla­deren overgeblev­en delen van de vogel: botten,

vleugelpun­ten, stukjes vlees 400 g limabonen blik 1 Verhit het ganzenvet in een diepe zware pan op halfhoog vuur. Pel de uien, snijd ze fijn en bak ze in het ganzenvet gaar en goudbruin. Snijd de pancetta in blokjes van 3 cm en doe ze bij de uien, bak alles tot het vet goudbruin is en voeg de bouillon, tijm en laurier toe. Doe er alle overgeblev­en stukjes gans bij, zoals de vleugel en andere stukjes vlees die u nog hebt en breng de bouillon aan de kook. Draai het vuur meteen laag en laat de bouillon vijfenveer­tig minuten trekken. 2 Giet de bonen af en spoel ze onder de koude kraan, doe ze in de bouillon en laat hem nog tien minuten pruttelen. Proef of de bouillon goed op smaak is, schep de botten en de takjes tijm uit de pan en serveer de bouillon in diepe kommen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands