Foodies

The NYC patty melt

-

★ ★★

Bereidings­tijd: ca. 40 min. Per stuk: ca. 914 kcal 42 g eiwit 62 g vet 37 g koolhydrat­en

Ingrediënt­en voor 4 personen

boter 2 grote uien in dunne ringen zout en peper 500 g rundergeha­kt worcesters­aus ½ tl selderijzo­ut een snufje chilivlokk­en 8 sneetjes witbrood 8 plakjes emmentaler 4 plakjes gruyère augurken om te serveren mosterd

1 Verhit een flinke klont boter in een koekenpan op laag vuur. Voeg de uien en een snuf zout toe en bak de uien tot ze zeer zacht, goudbruin en gekaramell­iseerd zijn. Voeg eventueel wat water toe als de uien beginnen aan te bakken.

2 Verwarm de oven voor (elektrisch: 120°C / hetelucht: 100°C). Meng het gehakt met de worcesters­aus, het selderijzo­ut, de chilivlokk­en en wat peper. Verdeel het gehakt in vieren en vorm er burgers van.

3 Verhit een beetje boter in een koekenpan en bak de burgers 4-5 minuten aan beide zijden tot ze gaar zijn. Houd de burgers warm in de voorverwar­mde oven.

4 Verwarm 2 koekenpann­en op middelhoog vuur. Besmeer de sneetjes brood aan één zijde met boter. Leg het brood met de boterkant naar beneden in de pan en bak goudbruin. Doe dit eventueel in porties als je geen twee koekenpann­en hebt.

5 Haal 4 sneetjes brood uit de pan. Keer de overige sneetjes brood in de pan om en beleg met de burgers, 4 plakjes emmentaler en de gruyère. Verdeel de uien over de kaas. Verdeel de overige emmentaler over de uien. Dek de broodjes af met de overige 4 sneetjes brood – met de goudbruine zijde naar beneden.

6 Verhit wat extra boter in de pan. Bak de sandwiches kort tot ze aan beide zijden goudbruin zijn en de kaas is gesmolten. Serveer met de augurken en de mosterd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands