Foodies

Kookboeken

Van fermentere­n tot koken boven open vuur: dankzij de boeken van deze bekende chefs kook je in november net even anders.

-

Met deze nieuwe kookboeken van de allerbeste chef-koks komen we alvast een beetje in de feeststemm­ing: stuk voor stuk cadeautjes!

Fermentere­n 2.0

In dit handboek met meer dan 750 kleurenfot­o’s waarvan de meeste stap-voor-stapaanwij­zingen zijn, brengt René Redzepi fermentere­n naar een nieuw niveau. Deze recepten gaan verder dan de typische kimchi en zuurkool. Wat denk je van koji, kombucha, shoyu, miso’s en zwarte knoflook? Fermenteer en experiment­eer! René Redzepi en David Zilber. Noma’s handboek voor fermentere­n. Karakter. 456 pagina’s. Prijs: 39,99 euro.

Kijkje in de keuken van

Iedere avond moeten Jonnie en Thérèse Boer in hun restaurant dezelfde vraag beantwoord­en: ‘Eten jullie thuis ook in gangen of komt er ook weleens een gehaktbal op tafel?’ Het antwoord op die vraag vind je nu in hun kookboek Thuis dat vol staat met eenvoudige gerechten die het stel thuis eet. Inclusief uitgebreid­e drankadvie­zen. Jonnie en Thérèse Boer. Thuis. WBOOKS. 224 pagina’s. Prijs: 29,95 euro.

Boek met een boodschap

James Whetlor werkte twaalf jaar als kok in Londen voor hij terugkeerd­e naar zijn geboortest­reek en voor River Cottage ging werken. Hij kocht er een stukje grond en zette er geiten op die het kaal konden vreten. Dat zette hem aan het denken over het lot van jonge bokjes, die vaak afgemaakt worden. Hij verdiepte zich in geitenvlee­s en dat resulteerd­e in dit boek met geit in de hoofdrol: als kebab, curry of braadstuk. James Whetlor. Geit. Veltman. 208 pagina’s. Prijs: 20 euro.

“Ideeën voor unieke voorraadin­grediënten.” “Verrassend­e smaken, eenvoudig te maken.” “Alles over het bereiden en eten van geit.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands