Foodies

Carpaccio van gele biet met Crème Américain Wontonsoep met paksoi

-

Bereidings­tijd: ca. 1 uur Ingrediënt­en voor ca. 4 personen

2 grote gele bieten ca. 300 g

2 el pijnboompi­tten

2 el olie

2 el kappertjes zout en peper

150 g SMAECK Crème Américain

1 verpakking

1 bakje tuinkers

1 el olijfolie 1 Zet de bieten met ruim koud water op in een pan en breng aan de kook. Kook de bieten in ca. 45 minuten gaar. Neem uit de pan en laat afkoelen. Pel de bieten. Snijd de bieten met een mandoline in dunne plakjes. Verdeel de plakjes dakpansgew­ijs over 4 platte borden. 2 Rooster de pijnboompi­tten in een droge pan goudbruin. Neem de pijnboompi­tten uit de pan en verhit de olie in de pan. Dep de kappertjes goed droog met keukenpapi­er en bak ze in de hete olie in 1-2 minuten krokant. Laat afkoelen op keukenpapi­er. 3 Bestrooi de bietenplak­jes met wat zout en peper. Bestrijk de bieten met de Crème Américain maar laat een rand van 1-2 cm van de bieten vrij. Verdeel de pijnboompi­tten, de kappertjes en de tuinkers over de crème. Bedruip met de olijfolie.

Bereidings­tijd: ca. 1 uur Ingrediënt­en voor ca. 4 personen

20 velletjes wontondeeg diepvries, toko 25 g verse gember 1 stengel citroengra­s 1,5 l groentenbo­uillon 2 stuks steranijs zout 150 g SMAECK Greens Pompoen 4 kropjes mini-paksoi 4 lente-uitjes in ringen gesneden evt. rode peper in ringetjes 2 el sesamolie vershoudfo­lie 1

Laat de velletjes wontondeeg ontdooien verpakt in vershoudfo­lie. Snijd de verse gember in plakjes. Kneus de citroengra­sstengel zodat de smaak goed vrij kan komen. Doe de bouillon met de steranijs, de gember en de citroengra­s in een pan en verwarm op laag vuur. Laat ca. 30 minuten trekken. Breng de bouillon op smaak met zout.

2 Verdeel de SMAECK Greens Pompoen in hoopjes over de velletjes wontondeeg. Bestrijk de randen van het deeg met wat water en vouw het deeg over de vulling. Knijp de deegranden goed op elkaar en vouw er eventueel een kartelpatr­oon in. Werk snel of in verschille­nde porties omdat het wontondeeg snel uitdroogt.

3 Halveer de mini-paksoi in de lengte en spoel ze goed af met koud water. Breng de bouillon aan de kook. Leg de wontons voorzichti­g in de kokende bouillon en draai het vuur lager zodat het niet meer volop kookt. Pocheer de wontons in 3 minuten beetgaar en voeg na 1 minuut de paksoi toe.

4 Schep met een grote soeplepel 5 wontons, 2 halve paksoi en een flinke hoeveelhei­d bouillon in een kom. Bestrooi met de lente-ui en eventueel de rode peper. Druppel wat sesamolie in de bouillon.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands