Car­p­ac­cio van ge­le biet met Crè­me Amé­ri­cain Won­ton­soep met pak­soi

Foodies - - SMAECK FOODIES -

Be­rei­dings­tijd: ca. 1 uur In­gre­di­ën­ten voor ca. 4 per­so­nen

2 gro­te ge­le bie­ten ca. 300 g

2 el pijn­boom­pit­ten

2 el olie

2 el kap­per­tjes zout en pe­per

150 g SMAECK Crè­me Amé­ri­cain

1 ver­pak­king

1 bak­je tuin­kers

1 el olijf­olie 1 Zet de bie­ten met ruim koud wa­ter op in een pan en breng aan de kook. Kook de bie­ten in ca. 45 mi­nu­ten gaar. Neem uit de pan en laat af­koe­len. Pel de bie­ten. Snijd de bie­ten met een man­do­li­ne in dun­ne plak­jes. Ver­deel de plak­jes dak­pans­ge­wijs over 4 plat­te bor­den. 2 Roos­ter de pijn­boom­pit­ten in een dro­ge pan goud­bruin. Neem de pijn­boom­pit­ten uit de pan en ver­hit de olie in de pan. Dep de kap­per­tjes goed droog met keu­ken­pa­pier en bak ze in de he­te olie in 1-2 mi­nu­ten kro­kant. Laat af­koe­len op keu­ken­pa­pier. 3 Be­strooi de bie­ten­plak­jes met wat zout en pe­per. Be­strijk de bie­ten met de Crè­me Amé­ri­cain maar laat een rand van 1-2 cm van de bie­ten vrij. Ver­deel de pijn­boom­pit­ten, de kap­per­tjes en de tuin­kers over de crè­me. Be­druip met de olijf­olie.

Be­rei­dings­tijd: ca. 1 uur In­gre­di­ën­ten voor ca. 4 per­so­nen

20 vel­le­tjes won­ton­deeg diep­vries, to­ko 25 g ver­se gem­ber 1 sten­gel ci­troen­gras 1,5 l groen­ten­bouil­lon 2 stuks ste­ra­nijs zout 150 g SMAECK Gr­eens Pom­poen 4 krop­jes mi­ni-pak­soi 4 len­te-uitjes in rin­gen ge­sne­den evt. ro­de pe­per in rin­ge­tjes 2 el se­sam­olie ver­s­houd­fo­lie 1

Laat de vel­le­tjes won­ton­deeg ont­dooi­en ver­pakt in ver­s­houd­fo­lie. Snijd de ver­se gem­ber in plak­jes. Kneus de ci­troen­g­ras­sten­gel zo­dat de smaak goed vrij kan ko­men. Doe de bouil­lon met de ste­ra­nijs, de gem­ber en de ci­troen­gras in een pan en ver­warm op laag vuur. Laat ca. 30 mi­nu­ten trek­ken. Breng de bouil­lon op smaak met zout.

2 Ver­deel de SMAECK Gr­eens Pom­poen in hoop­jes over de vel­le­tjes won­ton­deeg. Be­strijk de ran­den van het deeg met wat wa­ter en vouw het deeg over de vul­ling. Knijp de deeg­ran­den goed op el­kaar en vouw er even­tu­eel een kar­tel­pa­troon in. Werk snel of in ver­schil­len­de por­ties om­dat het won­ton­deeg snel uit­droogt.

3 Hal­veer de mi­ni-pak­soi in de leng­te en spoel ze goed af met koud wa­ter. Breng de bouil­lon aan de kook. Leg de won­tons voor­zich­tig in de ko­ken­de bouil­lon en draai het vuur la­ger zo­dat het niet meer vol­op kookt. Po­cheer de won­tons in 3 mi­nu­ten beet­gaar en voeg na 1 mi­nuut de pak­soi toe.

4 Schep met een gro­te soep­le­pel 5 won­tons, 2 hal­ve pak­soi en een flin­ke hoe­veel­heid bouil­lon in een kom. Be­strooi met de len­te-ui en even­tu­eel de ro­de pe­per. Drup­pel wat se­sam­olie in de bouil­lon.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands

© PressReader. All rights reserved.