Wil­lem: “Zalm kon­fij­ten in olie maakt hem ex­tra smaak­vol en zij­de­zacht.”

Foodies - - SHARED DINING -

Ge­kon­fij­te zalm met ro­mes­co

Be­rei­dings­tijd: ca. 1 uur en 30 min. + wacht­tijd Per por­tie: ca. 782 kcal 56 g ei­wit 59 g vet 5 g kool­hy­dra­ten

In­gre­di­ën­ten voor 10-12 per­so­nen

1 l olijf­olie geen ex­tra ver­gi­ne 2 he­le zalm­zij­den à 1,5 kg, zon­der huid 1 el ven­kel­zaad 5 lau­rier­blaad­jes ge­kreukt 2 tl zout 2 tl zwar­te­pe­per­kor­rels 2 in­ge­maak­te ci­troe­nen ge­hal­veerd, vrucht­vlees ver­wij­derd bak­pa­pier

Voor de ro­mes­co

5 pa­pri­ka’s geel en oran­je 5 teen­tjes knof­look on­ge­peld 200 g cher­ry­to­ma­ten ge­hal­veerd 1 tl ge­rook­te­pa­pri­ka­poe­der 1 tl ven­kel­zaad 200 g blan­ke aman­de­len 2 pluk­jes saf­fraan sap van 2 ci­troe­nen zout en pe­per ver­s­houd­fo­lie

1 Neem een braad­slee of oven­vas­te schaal die groot ge­noeg is om de zalm­zij­des naast el­kaar in te leg­gen. Houd 3 el olijf­olie apart voor de ro­mes­co. Meng de ove­ri­ge olijf­olie met het ven­kel­zaad, de lau­rier­blaad­jes, het zout en de pe­per­kor­rels. Snijd de schil van de in­ge­maak­te ci­troe­nen in reep­jes en voeg toe aan de olie. Schenk de olie over de zalm, zo­dat hij on­der staat. Zet mi­ni­maal 2 uur tot maxi­maal 24 uur in de koel­kast. Neem de vis ca. 30 mi­nu­ten voor be­rei­ding uit de koel­kast.

2 Ver­warm voor de ro­mes­co de oven voor (elek­trisch: 240°C / he­te­lucht: 220°C). Leg de pa­pri­ka’s in hun ge­heel en de knof­look­teen­tjes op een bak­plaat en bak ca. 10 mi­nu­ten in de oven. Draai de pa­pri­ka’s om. Meng de cher­ry­to­ma­ten met het ge­rook­te­pa­pri­ka­poe­der en het ven­kel­zaad. Ver­deel de to­ma­ten over de bak­plaat. Leg de aman­de­len on­der de groen­ten op de bak­plaat. Bak ca. 15 mi­nu­ten in de oven tot de pa­pri­ka’s zwart­ge­bla­kerd zijn en de aman­de­len ge­roos­terd. Doe de pa­pri­ka’s in een kom en dek hem af met ver­s­houd­fo­lie.

3 Neem de pa­pri­ka’s uit de kom wan­neer ze vol­doen­de zijn af­ge­koeld. Pel het vel er­af en ver­wij­der de ste­len en de zaad­lijs­ten. Pel de knof­look. Maal de pa­pri­ka met de aman­de­len (op 1 el na), de to­ma­ten, de knof­look, de saf­fraan, 3 el olijf­olie en het ci­troen­sap tot een dik­ke saus. Breng op smaak met zout en pe­per.

4 Ver­warm de oven voor (elek­trisch: 160°C / he­te­lucht: 140°C). Leg een vel bak­pa­pier op de zalm. Bak de zalm ca. 40 mi­nu­ten in de oven. Neem uit de oven en laat ca. 15 mi­nu­ten rus­ten. Neem de zalm uit de olie en leg hem op een gro­te ser­veer­schaal. Gar­neer met de ove­ri­ge aman­de­len, de reep­jes ci­troen (uit de olie) en de lau­rier­blaad­jes.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands

© PressReader. All rights reserved.