san­ne: “Na zes uur zacht­jes ga­ren smelt het lams­vlees in je mond.“

Foodies - - SHARED DINING -

Pul­led lams­vlees met prui­mens­ri­ra­cha

Be­rei­dings­tijd: ca. 6 uur + wacht­tijd Per por­tie: ca. 825 kcal 56 g ei­wit 50 g vet 36 g kool­hy­dra­ten

In­gre­di­ën­ten voor 6 per­so­nen

3 ro­de ui­en 1 grof ge­hakt, 2 ge­snip­perd 4 teen­tjes knof­look grof ge­snip­perd 10 cm ver­se gem­ber grof ge­hakt 150 g sri­ra­cha 100 g to­ma­ten­ket­chup 100 ml rijst­azijn 50 g ho­ning 2 tl Chi­nees vijf­krui­den­poe­der fi­ve spi­ce 5 rij­pe prui­men ge­hakt 1 tl zout 1 gro­te lams­schou­der 2,5-3 kg 500 ml gem­ber­bier alu­mi­ni­um­fo­lie

1 Maal een dag van te­vo­ren de grof ge­hak­te ui, de knof­look, de gem­ber, de sri­ra­cha, de ket­chup, de azijn, de ho­ning, het vijf­krui­den­poe­der, de prui­men en het zout in een keu­ken­ma­chi­ne of blen­der tot een glad­de ma­ri­na­de. Ver­deel de ge­snip­per­de ui over de bo­dem van een braad­slee en leg de lams­schou­der er­bo­ven­op. Wrijf de lams­schou­der rond­om in met de ma­ri­na­de. Zet mi­ni­maal 24 uur en maxi­maal 2 da­gen in de koel­kast.

2 Neem het vlees ca. 1 uur voor be­rei­ding uit de koel­kast. Ver­warm de oven voor (elek­trisch: 160°C / he­te­lucht: 140°C). Schenk het gem­ber­bier rond­om het vlees in de braad­slee. Ver­pak de braad­slee strak in alu­mi­ni­um­fo­lie. Bak ca. 4 uur in de oven. Neem het fo­lie van de braad­slee. Be­strijk het vlees roy­aal met de ma­ri­na­de uit de braad­slee. Ver­hoog de oven­tem­pe­ra­tuur (elek­trisch: 200°C / he­te­lucht: 180°C). Bak ca. 1 uur en 30 mi­nu­ten ver­der. Be­strijk het vlees el­ke 30 mi­nu­ten op­nieuw met de ma­ri­na­de. Draai hal­ver­we­ge de bak­tijd de lams­schou­der om. Het vlees is klaar als het zeer zacht is en de ma­ri­na­de ver in­ge­kookt.

3 Schenk de ma­ri­na­de in een kan. Laat rus­ten zo­dat de olie zich van het ove­ri­ge vocht af­scheidt. Be­dek het vlees los­jes met alu­mi­ni­um­fo­lie om het warm te hou­den.

4 Schep de olie van het op­per­vlak van de ma­ri­na­de. Pu­reer de saus even­tu­eel glad. Ver­deel het vlees aan ta­fel met be­hulp van 2 vor­ken in stuk­ken. Meng met de saus en dien op met be­hulp van een vlees­tang.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands

© PressReader. All rights reserved.