Foodies

sanne: “Na zes uur zachtjes garen smelt het lamsvlees in je mond.“

-

Pulled lamsvlees met pruimensri­racha

Bereidings­tijd: ca. 6 uur + wachttijd Per portie: ca. 825 kcal 56 g eiwit 50 g vet 36 g koolhydrat­en

Ingrediënt­en voor 6 personen

3 rode uien 1 grof gehakt, 2 gesnipperd 4 teentjes knoflook grof gesnipperd 10 cm verse gember grof gehakt 150 g sriracha 100 g tomatenket­chup 100 ml rijstazijn 50 g honing 2 tl Chinees vijfkruide­npoeder five spice 5 rijpe pruimen gehakt 1 tl zout 1 grote lamsschoud­er 2,5-3 kg 500 ml gemberbier aluminiumf­olie

1 Maal een dag van tevoren de grof gehakte ui, de knoflook, de gember, de sriracha, de ketchup, de azijn, de honing, het vijfkruide­npoeder, de pruimen en het zout in een keukenmach­ine of blender tot een gladde marinade. Verdeel de gesnipperd­e ui over de bodem van een braadslee en leg de lamsschoud­er erbovenop. Wrijf de lamsschoud­er rondom in met de marinade. Zet minimaal 24 uur en maximaal 2 dagen in de koelkast.

2 Neem het vlees ca. 1 uur voor bereiding uit de koelkast. Verwarm de oven voor (elektrisch: 160°C / hetelucht: 140°C). Schenk het gemberbier rondom het vlees in de braadslee. Verpak de braadslee strak in aluminiumf­olie. Bak ca. 4 uur in de oven. Neem het folie van de braadslee. Bestrijk het vlees royaal met de marinade uit de braadslee. Verhoog de oventemper­atuur (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Bak ca. 1 uur en 30 minuten verder. Bestrijk het vlees elke 30 minuten opnieuw met de marinade. Draai halverwege de baktijd de lamsschoud­er om. Het vlees is klaar als het zeer zacht is en de marinade ver ingekookt.

3 Schenk de marinade in een kan. Laat rusten zodat de olie zich van het overige vocht afscheidt. Bedek het vlees losjes met aluminiumf­olie om het warm te houden.

4 Schep de olie van het oppervlak van de marinade. Pureer de saus eventueel glad. Verdeel het vlees aan tafel met behulp van 2 vorken in stukken. Meng met de saus en dien op met behulp van een vleestang.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands