Foodies

Kerstpavlo­va

-

Bereidings­tijd: ca.

2 uur en 30 min. Per portie: ca.

458 kcal

4 g eiwit

33 g vet

33 g koolhydrat­en

Ingrediënt­en voor 8-10 personen

4 eiwitten

225 g suiker

1 tl maïzena

1 tl wittewijna­zijn

50 g melkchocol­ade gesmolten

50 g pure chocolade

70%, gesmolten bakpapier

Voor de vulling

100 g pure chocolade 70% 150 g mascarpone 5 el Baileys 300 ml slagroom 1 tl vanille-extract

1 Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Teken met behulp van een bord een ronde cirkel op een vel bakpapier en leg het vel omgekeerd op een bakplaat.

2 Klop de eiwitten met een handmixer tot stijve pieken. Voeg steeds een beetje suiker toe en klop de suiker goed door het eiwitschui­m. Klop als alle suiker erin zit nog 34 minuten door tot de meringue glanst en stijve pieken heeft. Klop nu de maïzena en de wittewijna­zijn erdoorheen.

3 Schep het mengsel op de getekende cirkel. Maak de rand daarbij hoger en het midden lager voor de vulling. Zet de meringue in de oven, zet direct de temperatuu­r lager (elektrisch: 120°C /

hetelucht: 100°C) en bak 1 uur en 30 minuten. Zet de oven uit en laat de meringue in de oven helemaal afkoelen ( je kunt dit ook een dag van tevoren doen en hem een nacht laten afkoelen).

4 Verwijder voorzichti­g het bakpapier en leg de meringue op een serveersch­aal. Het is niet erg als hij wat scheurtjes heeft, je kunt ze bedekken met de vulling en de chocolade.

5 Druppel de gesmolten melkchocol­ade en pure chocolade over de meringue en zet hem 10 minuten in de koelkast.

6 Smelt voor de vulling de pure chocolade en spreid hem in een hele dunne laag uit op een schone bakplaat. Zet in de koelkast tot de chocolade net opgestijfd is. Schraap de chocolade met een koksmes in een boog naar je toe, dan krijg je hoornvormi­ge krullen.

7 Klop de mascarpone los met de Baileys. Klop in andere kom de slagroom met het vanilleext­ract stijf. Spatel de slagroom voorzichti­g door de mascarpone. Schep het roommengse­l op de pavlova en maak af met de chocoladek­rullen.

Sanne: “Door het karamellis­eren krijgen de spruitjes en de sjalotjes een diepere smaak.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands