Foodies

Porchetta gevuld met ‘nduja

-

Bereidings­tijd: ca. 4 uur + wachttijd Per portie: ca. 776 kcal 50 g eiwit 63 g vet 2 g koolhydrat­en Ingrediënt­en voor 10-12 personen

3 kg porchetta slager, stuk buikspek met zwoerd

300 g ‘nduja Italiaanse speciaalza­ak of online 6 teentjes knoflook geperst

3 el venkelzaad geroosterd

12 takjes rozemarijn naaldjes fijngehakt

2 el olie zeezoutvlo­kken keukengare­n

1 Snijd een dag van tevoren in de breedte op 1 cm van elkaar inkepingen in de huid van het buikspek. Dep de huid droog en leg het vlees met de huidzijde naar boven op een rooster boven een braadslee. Zet onafgedekt een nacht in de koelkast – hierdoor zal de huid straks extra knapperig worden.

2 Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Kneed in een kom de ‘nduja, de knoflook, het venkelzaad en de rozemarijn door elkaar. Neem het buikspek uit de koelkast en dep het droog met keukenpapi­er. Leg het met de huid naar beneden op een plank en verdeel het ‘ndujamengs­el gelijkmati­g over het midden. Rol het vlees strak op en bind het om de 57 cm strak vast met keukengare­n om het in vorm te houden. Leg de porchetta in een braadslee met de naad naar beneden. Wrijf de huid in met olie en daarna met ruim zout en peper, ook in de inkepingen.

3 Rooster de porchetta 45 minuten in de oven. Verlaag dan de temperatuu­r (elektrisch 160°C / hetelucht: 140°C) en bak hem nog 3 uur verder. Verhoog voor een krokante huid vervolgens de temperatuu­r (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C) en rooster de porchetta nog 30 minuten.

4 Neem de porchetta uit de oven en laat hem op een schaal 20 minuten rusten. Snijd voor het serveren in dikke plakken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands