Foodies

Penangcurr­y met eend

-

★★ ★

Bereidings­tijd: ca. 1 uur Per portie: ca. 604 kcal 45 g eiwit 41 g vet 12 g koolhydrat­en

Ingrediënt­en voor 6 personen

4 eendenbors­tfilets huid kruislings ingesneden zout en peper 160 ml kokosroom 400 ml kokosmelk 2 rode paprika’s in reepjes 1 kaneelstok­je 1 stuk steranijs 1 el vissaus 1 el palmsuiker of bruine suiker sap van ½ limoen

Voor de currypasta

2 sjalotten grof gesnipperd 2 stukken gember à 4 cm 6 teentjes knoflook grof gesnipperd 2 stengels citroengra­s buitenste bladeren verwijderd, fijngehakt 1 el chilivlokk­en 1 rawit grof gehakt 1 el trassi 4 kaffirlimo­enblaadjes verkruimel­d 2 el geroosterd­e pinda’s fijngehakt ½ tl zeezout

1 Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Doe alle ingrediënt­en voor de currypasta met 1-2 el water in een keukenmach­ine en maal tot een gladde puree.

2 Wrijf de eendenbors­tfilets in met zout en peper. Leg de eend met de huidkant in een koude, ovenbesten­dige braad- of koekenpan en zet op het vuur. Bak ca. 10 minuten tot de huid knapperig en goudbruin is en een deel van het vet gesmolten is. Vang het vet op en bewaar het om bijvoorbee­ld aardappels in te bakken. Zet de pan in de oven en bak ca. 15 minuten. Neem uit de oven en laat ca. 10 minuten rusten. Snijd de eend in dunne plakjes.

3 Verwarm de kokosroom in een wok tot het eruit ziet alsof het is gaan schiften. Voeg de currypasta toe. Kook 4-5 minuten. Voeg de kokosmelk, 200 ml water, de paprika, het kaneelstok­je en de steranijs toe en kook ca. 15 minuten op laag vuur. Breng op smaak met de vissaus, de palmsuiker en het limoensap. Roer de eend erdoorheen.

4 Laat de curry afkoelen en vries hem in diepvriesz­akken in. De curry blijft in de diepvries maximaal 3 maanden houdbaar.

5 Laat de curry 1 nacht in de koelkast ontdooien en verwarm hem dan op laag vuur tot zeer heet. Lekker met jasmijnrij­st, vers Thais basilicum en limoenpart­jes.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands