Kal­koen-cran­ber­ry­pas­tei­tjes

Foodies - - FROZEN CHRISTMAS -

★ ★★

Be­rei­dings­tijd: ca. 35 min. + wacht­tijd Per stuk: ca. 200 kcal 8 g ei­wit 12 g vet 15 g kool­hy­dra­ten

In­gre­di­ën­ten voor 15 stuks

2 ui­en 6 blaad­jes sa­lie 75 g brood­krui­mels 20 g bo­ter 1 ei ge­splitst zout en pe­per 350 g kal­koen­ge­hakt 3 el cran­ber­ry’s ge­hakt 15 plak­jes bla­der­deeg diep­vries 1 el pit­ti­ge mos­terd 15 tl cran­ber­ry­com­po­te pot 1 el ni­gel­la­zaad bak­pa­pier

1 Pel de ui­en en kook ze ca. 5 mi­nu­ten in ko­kend wa­ter. Kook de sa­lie ca. 1 mi­nuut mee. Neem uit het wa­ter en snip­per de ui. Hak de sa­lie zeer fijn. Meng de ui met de sa­lie, de brood­krui­mels, de bo­ter, de ei­dooi­er en ruim zout en pe­per. Meng het kal­koen­ge­hakt en de cran­ber­ry’s er­door­heen.

2 Ver­warm de oven voor (elek­trisch: 200°C / he­te­lucht: 180°C). Laat het bla­der­deeg op ka­mer­tem­pe­ra­tuur ko­men. Be­strijk het mid­den van elk plak­je bla­der­deeg met wat mos­terd. Leg er 1½ el van de kal­koen­vul­ling op. Maak een kuil­tje in de vul­ling en leg er steeds 1 tl cran­ber­ry­com­po­te in. Vouw de punt­jes van het deeg naar het mid­den en druk de punt­jes op el­kaar. Leg op een met bak­pa­pier be­kle­de bak­plaat. Be­strijk met het ei­wit en be­strooi met ni­gel­la­zaad. Je kunt de pas­tei­tjes nu in­vrie­zen voor la­ter. Laat ze dan 1 nacht ont­dooi­en in de koel­kast voor het af­bak­ken.

3 Bak de pas­tei­tjes 15-20 mi­nu­ten goud­bruin in de oven. Laat af­koe­len op een roos­ter. Ser­veer even­tu­eel met ex­tra cran­ber­ry­com­po­te.

Lot­te: “De­ze bla­der­deeg­pas­tei­tjes heb je lang voor je kerst­feest­je al­vast op voor­raad.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands

© PressReader. All rights reserved.