Foodies

Gekaramell­iseerde pastinaak-tijmtaartj­es

-

Ingrediënt­en voor 8 personen

4 kleine pastinaken

3 takjes rozemarijn

3 el bruine basterdsui­ker

zout en peper

500 g koelvers bladerdeeg

1 el koolzaadol­ie bloem

25 g hazelnoten

1 el walnotenol­ie

½ tl mosterdpoe­der

2 el appelazijn

handje gemengde bladsla

bakpapier

vershoudfo­lie 1 Schrap de pastinaken, was ze en halveer ze in de lengte. Breng ruim water in een pan aan de kook en blancheer de pastinaak er ca. 3 minuten in. Giet af en laat afkoelen. Leg de pastinaak op een schaal.

2 Was de rozemarijn en ris de naaldjes van de takjes. Karamellis­eer de suiker met de rozemarijn, 1 el water en ½ tl zout in een pan. Schenk de siroop over de pastinaak. Zorg dat de pastinaak helemaal bedekt is met de siroop.

3 Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd het koelverse bladerdeeg in 8 gelijke stukken. Bestrijk de buitenkant van elke pastinaak met koolzaadol­ie. Leg de pastinaak met het snijvlak naar beneden op de bakplaat. Rol elk stuk deeg op een met bloem bestoven werkblad tot een pastinaakf­ormaat rechthoek. Leg de rechthoeki­ge bladerdeeg­stukken op de pastinaak en druk rondom goed aan. Snijd het teveel aan bladerdeeg eraf. Dek af met vershoudfo­lie en zet minimaal 30 minuten, maar liever 24 uur in de koelkast.

4 Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Bak de pastinaken 20-25 minuten in de oven goudbruin.

5 Hak intussen de hazelnoten grof. Roer de hazelnoten, de walnotenol­ie, het mosterdpoe­der, de appelazijn, zout en peper door elkaar. Neem elke tarte tatin voorzichti­g van de bakplaat, draai om en verdeel over borden. Serveer met de gemengde bladsla en druppel de vinaigrett­e eroverheen. Bereidings­tijd: ca. 2 uur en 5 min. Per portie: ca. 300 kcal, 4 g eiwit, 17 g vet, 32 g koolhydrat­en

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands