Ge­ka­ra­mel­li­seer­de pas­ti­naak-tijm­taartjes

Foodies - - MIX & MATCH -

In­gre­di­ën­ten voor 8 per­so­nen

4 klei­ne pas­ti­na­ken

3 tak­jes ro­ze­ma­rijn

3 el brui­ne bas­terd­sui­ker

zout en pe­per

500 g koel­vers bla­der­deeg

1 el kool­zaad­olie bloem

25 g ha­zel­no­ten

1 el wal­no­ten­olie

½ tl mos­terd­poe­der

2 el ap­pel­azijn

hand­je ge­meng­de blad­sla

bak­pa­pier

ver­s­houd­fo­lie 1 Schrap de pas­ti­na­ken, was ze en hal­veer ze in de leng­te. Breng ruim wa­ter in een pan aan de kook en blan­cheer de pas­ti­naak er ca. 3 mi­nu­ten in. Giet af en laat af­koe­len. Leg de pas­ti­naak op een schaal.

2 Was de ro­ze­ma­rijn en ris de naald­jes van de tak­jes. Ka­ra­mel­li­seer de sui­ker met de ro­ze­ma­rijn, 1 el wa­ter en ½ tl zout in een pan. Schenk de si­roop over de pas­ti­naak. Zorg dat de pas­ti­naak he­le­maal be­dekt is met de si­roop.

3 Be­kleed een bak­plaat met bak­pa­pier. Snijd het koel­ver­se bla­der­deeg in 8 ge­lij­ke stuk­ken. Be­strijk de bui­ten­kant van el­ke pas­ti­naak met kool­zaad­olie. Leg de pas­ti­naak met het snij­vlak naar be­ne­den op de bak­plaat. Rol elk stuk deeg op een met bloem be­sto­ven werk­blad tot een pas­ti­naak­for­maat recht­hoek. Leg de recht­hoe­ki­ge bla­der­deeg­stuk­ken op de pas­ti­naak en druk rond­om goed aan. Snijd het te­veel aan bla­der­deeg er­af. Dek af met ver­s­houd­fo­lie en zet mi­ni­maal 30 mi­nu­ten, maar lie­ver 24 uur in de koel­kast.

4 Ver­warm de oven voor (elek­trisch: 200°C / he­te­lucht: 180°C). Bak de pas­ti­na­ken 20-25 mi­nu­ten in de oven goud­bruin.

5 Hak in­tus­sen de ha­zel­no­ten grof. Roer de ha­zel­no­ten, de wal­no­ten­olie, het mos­terd­poe­der, de ap­pel­azijn, zout en pe­per door el­kaar. Neem el­ke tar­te ta­tin voor­zich­tig van de bak­plaat, draai om en ver­deel over bor­den. Ser­veer met de ge­meng­de blad­sla en drup­pel de vi­nai­gret­te er­over­heen. Be­rei­dings­tijd: ca. 2 uur en 5 min. Per por­tie: ca. 300 kcal, 4 g ei­wit, 17 g vet, 32 g kool­hy­dra­ten

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands

© PressReader. All rights reserved.