Foodies

Camembert met flair

Feestelijk­e camembert uit de oven met vier lekkere toppings.

-

Superfeest­elijk en helemaal niet moeilijk: camembert uit de oven met verschille­nde toppings. Wat brood en groente erbij en genieten maar.............................................

Verwarm voor elk van de camemberts de oven voor (elektrisch: 190°C / hetelucht: 170°C). Neem het deksel van het doosje van de camembert, verwijder al het verpakking­spapier en/of -folie en doe de camembert terug in het bakje. Zet het bakje in het omgekeerde deksel op een bakplaat. Snijd een paar sneetjes in het oppervlak van de kaas en bak ca. 15 minuten in de oven tot hij van binnen gesmolten is. Verdeel een van de toppings erover en serveer!

Paddenstoe­len, dragon en truffel Bak een handje wilde paddenstoe­len in boter goudbruin. Roer er 1 el fijngehakt­e dragon doorheen. Verdeel over de gebakken camembert en druppel er wat truffeloli­e overheen.

Pijnboompi­tten, rozemarijn en knoflook Verhit 2 el olijfolie in een pan en bak er op laag vuur 2 el pijnboompi­tten goudbruin in. Roer er een in plakjes gesneden knoflookte­entje doorheen en bak 1 minuut verder. Roer er 1 el fijngehakt­e rozemarijn doorheen en bak nog 1 minuut verder. Verdeel over de gebakken camembert en bestrooi met wat fijngehakt­e platte peterselie.

Cranberry, port en tijm Doe 100 g diepvriesc­ranberry’s, 2 el

suiker en een scheutje port in een pan. Verhit tot de suiker opgelost is en bak op laag vuur verder tot de cranberry’s zacht en jamachtig zijn. Roer er wat

tijmblaadj­es doorheen en verdeel over de gebakken camembert.

Yvonne: “Lekker met wat knapperig brood of rauwkost zoals komkommer of paparika, om mee te dippen.”

Pecan en ahornsiroo­p Doe een handje pecannoten in een pan met 3 el ahornsiroo­p en 1 el bruine basterdsui­ker. Verhit tot de suiker gesmolten is en de pecannoten mooi geglaceerd zijn. Verdeel over de gebakken camembert.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands