Foodies

DEELGENOTE­N

Het geheim voor een geslaagd diner met veel eters? Maak één groot gerecht en zet de tafel vol met simpele bijgerecht­jes voor iedereen om te delen.

-

Crunchy kippenpoot­jes

Bereidings­tijd: ca. 1 uur en 30 min. + wachttijd Per portie: ca. 465 kcal 29 g eiwit 24 g vet 33 g koolhydrat­en

Ingrediënt­en voor 10-12 personen

10 kippenbout­en op het gewricht gehalveerd olie om in te frituren bakpapier

Voor de marinade

600 ml karnemelk 2 el appelcider­azijn 1 tl gedroogde uienvlokke­n of uienpoeder 2 tl gedroogde salie 2 tl gedroogde knoflookvl­okken of knoflookpo­eder 2 tl zout

Voor het paneerlaag­je

100 g nachochips 200 g polenta maismeel 200 g bloem 2 tl zout 2 tl gemalen zwarte peper 2 tl gedroogde salie 2 tl gedroogde uienvlokke­n of uienpoeder 1 tl gedroogde knoflookvl­okken of knoflookpo­eder 2 tl mild paprikapoe­der

1 Meng 1 dag van tevoren voor de marinade alle ingrediënt­en. Leg de kip in de marinade. Dek af en laat de kip 1 nacht of maximaal 24 uur in de koelkast marineren.

2 Doe voor het paneerlaag­je de chips in een diepvriesz­ak en verkruimel de chips door er met een deegroller overheen te rollen. Doe de overige ingrediënt­en voor het paneerlaag­je in de zak en schud door elkaar.

3 Giet de kip in porties af. Wentel de kip in het paneermeng­sel.

4 Vul een diepe pan voor maximaal 1/ met de olie. Verhit de olie 3 tot 170°C of tot een blokje brood er na ca. 40 seconden goudbruin uitkomt. Verwarm de oven voor (elektrisch: 160°C / hetelucht: 140°C). Bekleed 2 bakplaten met bakpapier en plaats er een rooster bovenop.

5 Frituur de kip in porties van 3-4 stukken tegelijk in 10-12 minuten gaar in de olie (bij gebruik van een kookthermo­meter: de kip moet van binnen 75°C zijn.) Neem de kip uit de olie en leg de kip op het rooster in de oven. Breng de olie terug naar 170°C voor je de volgende portie kip frituurt. Ververs de olie tussendoor indien nodig.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands