DEEL­GE­NO­TEN

Het ge­heim voor een ge­slaagd di­ner met veel eters? Maak één groot ge­recht en zet de ta­fel vol met sim­pe­le bij­ge­recht­jes voor ie­der­een om te de­len.

Foodies - - SMAECK FOODIES -

Crunchy kip­pen­poot­jes

Be­rei­dings­tijd: ca. 1 uur en 30 min. + wacht­tijd Per por­tie: ca. 465 kcal 29 g ei­wit 24 g vet 33 g kool­hy­dra­ten

In­gre­di­ën­ten voor 10-12 per­so­nen

10 kip­pen­bou­ten op het ge­wricht ge­hal­veerd olie om in te fri­tu­ren bak­pa­pier

Voor de ma­ri­na­de

600 ml kar­ne­melk 2 el ap­pel­ci­der­azijn 1 tl ge­droog­de ui­en­vlok­ken of ui­en­poe­der 2 tl ge­droog­de sa­lie 2 tl ge­droog­de knof­look­vlok­ken of knof­look­poe­der 2 tl zout

Voor het pa­neer­laag­je

100 g na­cho­chips 200 g po­len­ta mais­meel 200 g bloem 2 tl zout 2 tl ge­ma­len zwar­te pe­per 2 tl ge­droog­de sa­lie 2 tl ge­droog­de ui­en­vlok­ken of ui­en­poe­der 1 tl ge­droog­de knof­look­vlok­ken of knof­look­poe­der 2 tl mild pa­pri­ka­poe­der

1 Meng 1 dag van te­vo­ren voor de ma­ri­na­de al­le in­gre­di­ën­ten. Leg de kip in de ma­ri­na­de. Dek af en laat de kip 1 nacht of maxi­maal 24 uur in de koel­kast ma­ri­ne­ren.

2 Doe voor het pa­neer­laag­je de chips in een diep­vries­zak en ver­krui­mel de chips door er met een deeg­rol­ler over­heen te rol­len. Doe de ove­ri­ge in­gre­di­ën­ten voor het pa­neer­laag­je in de zak en schud door el­kaar.

3 Giet de kip in por­ties af. Wen­tel de kip in het pa­neer­meng­sel.

4 Vul een die­pe pan voor maxi­maal 1/ met de olie. Ver­hit de olie 3 tot 170°C of tot een blok­je brood er na ca. 40 se­con­den goud­bruin uit­komt. Ver­warm de oven voor (elek­trisch: 160°C / he­te­lucht: 140°C). Be­kleed 2 bak­pla­ten met bak­pa­pier en plaats er een roos­ter bo­ven­op.

5 Fri­tuur de kip in por­ties van 3-4 stuk­ken te­ge­lijk in 10-12 mi­nu­ten gaar in de olie (bij ge­bruik van een kook­ther­mo­me­ter: de kip moet van bin­nen 75°C zijn.) Neem de kip uit de olie en leg de kip op het roos­ter in de oven. Breng de olie te­rug naar 170°C voor je de vol­gen­de por­tie kip fri­tuurt. Ver­vers de olie tus­sen­door in­dien no­dig.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands

© PressReader. All rights reserved.