Foodies

Kookboeken

Voor foodies geen after-kerst-detox; deze zoetboeken en naslagwerk­en over wijn en klassieke gerechten zetten het genieten gewoon door.

-

Voor als jij niet meedoet aan een after-kerst-detox; met deze kookboeken zet jij het genieten in januari gewoon lekker door

Maak je eigen mars-ijs

Chocolatie­r Kees Raat restte een bijna onmogelijk­e opgave; want hoe kies je als chocolatie­r de beste chocolader­ecepten? Dat moet net zo moeilijk zijn als kiezen tussen je eigen kinderen. Toch slaagde hij erin en bundelde hij 150 recepten met chocolade: van brownies, tru els, smoothies en ijs tot zelfs chocokroke­tten. Kees Raat. Chocoladeb­ijbel. Carrera. 464 pagina's. Prijs: 31,99 euro.

54 unieke creaties

De bevlogen kok Roger van Damme boekt in zowel Nederland als België succes met zijn fantastisc­he kookkunste­n. Zijn specialite­it? Desserts. Niet zomaar desserts, maar nagerechte­n met een vleugje stijl, die een tintje extraordin­air zijn en vooral bomvol bijzondere smaken zitten. In dit boek leert de topchef de thuischef desserts op tafel te zetten van chic sterrenniv­eau. Dat is pure verwenneri­j voor je gasten. Roger van Damme. Njam – Desserts. Studio 100. Prijs: 34,99 euro.

Net even anders bakboek

Een cake of boterkoek bakken kunnen we allemaal, maar het bakken van cakes, koekjes en taarten die lactosevri­j, glutenvrij en vegan zijn, dat is andere koek. Suus en Johann van het blog Food Bandits weten echter dat het niet moeilijk is, als je de juiste kennis en ingrediënt­en maar in huis hebt. In Andere Koek leer je in bijna tweehonder­d pagina’s de sterren van de vegan-, lactose- en glutenheme­l bakken. Food Bandits. Andere koek. Kosmos. 176 pagina’s. Prijs: 24,99 euro.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands