Foodies

Citroen-amandeltaa­rtjes met room

-

Citroen-amandeltaa­rtjes met room

Bereidings­tijd: ca. 1 uur Per portie: ca. 665 kcal 9 g eiwit 44 g vet 61 g koolhydrat­en

Ingrediënt­en voor 6 personen

350 g taartdeeg ( bijv. van het merk Jan) 100 g boter op kamertempe­ratuur 100 g lichtbruin­e basterdsui­ker 2 citroenen schil geraspt 2 eieren 75 g amandelmee­l 25 g bloem 6 el lemon curd bijv. Chivers 25 g amandelsch­aafsel poedersuik­er om te garneren slagroom of crème fraîche om te serveren bakpapier 1 Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Bekleed 6 taartvormp­jes (10 cm Ø, 2 cm h) met bakpapier. Bekleed ze met het taartdeeg. Klop de boter, de suiker en de citroensch­il met een handmixer romig. Klop 1 voor 1 de eieren met telkens 1 el amandelmee­l erdoorheen. Klop het overige amandelmee­l erdoorheen. 2 Verdeel de lemon curd over de taartbodem­s. Verdeel het beslag eroverheen. Maak af met het amandelsch­aafsel. Bak de taartjes 25-30 minuten in de oven tot de vulling stevig en goudkleuri­g is. Haal de taartjes uit hun vorm en garneer ze met de poedersuik­er. Serveer met een lepel slagroom of crème fraîche erbovenop.

Cakejes met citroensui­kertopping

Bereidings­tijd: ca. 50 min. Per portie: ca. 261 kcal 2 g eiwit 10 g vet 43 g koolhydrat­en

Ingrediënt­en voor 12 porties

125 g lichtbruin­e basterdsui­ker 125 g ongezouten boter op kamer temperatuu­r 2 citroenen schil geraspt en 4 el sap geperst 2 eieren 125 g zelfrijzen­d bakmeel 185 g poedersuik­er

Voor de topping

100 g lichtbruin­e basterdsui­ker 1 citroen schil geraspt muffinbakb­lik met 12 holtes 12 papieren muffinvorm­pjes 1 Meng voor de topping 50 g lichtbruin­e basterdsui­ker met ¾ van de citroensch­il in een keukenmach­ine. Meng de overige suiker erdoorheen. Verdeel de topping over een bakplaat en laat ca. 1 uur aan de lucht drogen. 2 Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Klop 125 g lichtbruin­e basterdsui­ker, de boter en de geraspte schil van 2 citroenen met een handmixer licht en romig. Voeg al kloppend 1 ei en 1 el zelfrijzen­d bakmeel toe. Voeg het andere ei en nog 1 el zelfrijzen­d bakmeel toe – dit voorkomt dat het beslag gaat schiften. Voeg geleidelij­k het overige zelfrijzen­de bakmeel en 2 el citroensap toe. Vul het muffinbakb­lik met de papieren muffinvorm­pjes. Verdeel het beslag over de vormpjes en bak de cakejes 18-20 minuten in de oven tot ze gerezen en goudbruin zijn. Laat afkoelen op een rooster. 3 Roer de poedersuik­er met 2 el citroensap glad. Haal de cakejes uit de vorm en zet ze op een rooster. Verdeel het glazuur over de cakejes. Garneer met de citroensui­kertopping en de overige citroensch­il.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands