Ci­troen-aman­del­taartjes met room

Foodies - - OP HET MENU -

Ci­troen-aman­del­taartjes met room

Be­rei­dings­tijd: ca. 1 uur Per por­tie: ca. 665 kcal 9 g ei­wit 44 g vet 61 g kool­hy­dra­ten

In­gre­di­ën­ten voor 6 per­so­nen

350 g taart­deeg ( bijv. van het merk Jan) 100 g bo­ter op ka­mer­tem­pe­ra­tuur 100 g licht­brui­ne bas­terd­sui­ker 2 ci­troe­nen schil ge­raspt 2 ei­e­ren 75 g aman­del­meel 25 g bloem 6 el le­mon curd bijv. Chi­vers 25 g aman­del­schaaf­sel poe­der­sui­ker om te gar­ne­ren slag­room of crè­me fraî­che om te ser­ve­ren bak­pa­pier 1 Ver­warm de oven voor (elek­trisch: 200°C / he­te­lucht: 180°C). Be­kleed 6 taart­vorm­pjes (10 cm Ø, 2 cm h) met bak­pa­pier. Be­kleed ze met het taart­deeg. Klop de bo­ter, de sui­ker en de ci­troen­schil met een hand­mixer ro­mig. Klop 1 voor 1 de ei­e­ren met tel­kens 1 el aman­del­meel er­door­heen. Klop het ove­ri­ge aman­del­meel er­door­heen. 2 Ver­deel de le­mon curd over de taart­bo­dems. Ver­deel het be­slag er­over­heen. Maak af met het aman­del­schaaf­sel. Bak de taart­jes 25-30 mi­nu­ten in de oven tot de vul­ling ste­vig en goud­kleu­rig is. Haal de taart­jes uit hun vorm en gar­neer ze met de poe­der­sui­ker. Ser­veer met een le­pel slag­room of crè­me fraî­che er­bo­ven­op.

Ca­ke­jes met ci­troen­sui­ker­top­ping

Be­rei­dings­tijd: ca. 50 min. Per por­tie: ca. 261 kcal 2 g ei­wit 10 g vet 43 g kool­hy­dra­ten

In­gre­di­ën­ten voor 12 por­ties

125 g licht­brui­ne bas­terd­sui­ker 125 g on­ge­zou­ten bo­ter op ka­mer tem­pe­ra­tuur 2 ci­troe­nen schil ge­raspt en 4 el sap ge­perst 2 ei­e­ren 125 g zelf­rij­zend bak­meel 185 g poe­der­sui­ker

Voor de top­ping

100 g licht­brui­ne bas­terd­sui­ker 1 ci­troen schil ge­raspt muf­fin­bak­blik met 12 hol­tes 12 pa­pie­ren muf­fin­vorm­pjes 1 Meng voor de top­ping 50 g licht­brui­ne bas­terd­sui­ker met ¾ van de ci­troen­schil in een keu­ken­ma­chi­ne. Meng de ove­ri­ge sui­ker er­door­heen. Ver­deel de top­ping over een bak­plaat en laat ca. 1 uur aan de lucht dro­gen. 2 Ver­warm de oven voor (elek­trisch: 180°C / he­te­lucht: 160°C). Klop 125 g licht­brui­ne bas­terd­sui­ker, de bo­ter en de ge­rasp­te schil van 2 ci­troe­nen met een hand­mixer licht en ro­mig. Voeg al klop­pend 1 ei en 1 el zelf­rij­zend bak­meel toe. Voeg het an­de­re ei en nog 1 el zelf­rij­zend bak­meel toe – dit voor­komt dat het be­slag gaat schif­ten. Voeg ge­lei­de­lijk het ove­ri­ge zelf­rij­zen­de bak­meel en 2 el ci­troen­sap toe. Vul het muf­fin­bak­blik met de pa­pie­ren muf­fin­vorm­pjes. Ver­deel het be­slag over de vorm­pjes en bak de ca­ke­jes 18-20 mi­nu­ten in de oven tot ze ge­re­zen en goud­bruin zijn. Laat af­koe­len op een roos­ter. 3 Roer de poe­der­sui­ker met 2 el ci­troen­sap glad. Haal de ca­ke­jes uit de vorm en zet ze op een roos­ter. Ver­deel het gla­zuur over de ca­ke­jes. Gar­neer met de ci­troen­sui­ker­top­ping en de ove­ri­ge ci­troen­schil.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands

© PressReader. All rights reserved.