Foodies

Krokante knolgroent­enbeignets met harissayog­hurt

-

Bereidings­tijd: ca. 35 min. Per portie: ca. 384 kcal 11 g eiwit 19 g vet 36 g koolhydrat­en

Ingrediënt­en voor 4 personen

olie om te frituren bieslook voor erbij, fijngesned­en

Voor de beignets

300 g vastkokend­e aardappels zout en peper 200 g knolselder­ij grof geraspt 250 g pastinaak grof geraspt 250 g rode biet grof geraspt 2 tl komijnzaad geroosterd 1 tl mosterdzaa­d geroosterd 2 eieren losgeklopt 2 el bloem

Voor de harissayog­hurt

100 g Griekse yoghurt 2 el harissapas­ta geraspte schil en sap van ½ limoen 1 Kook de aardappels 10 minuten in water met wat zout. Laat ze afkoelen en rasp ze grof.

voor de beignets

2 Meng de overige ingrediënt­en voor de beignets in een grote kom en breng op smaak met zout en peper. Meng in een andere kom de ingrediënt­en voor de harissayog­hurt, eventueel met 23 el koud water om de juiste dikte te krijgen. 3 Giet een laag van 2 cm frituuroli­e in een grote bakpan en verhit hem tot ca. 160°C. 4 Verdeel het beslag in 16 gelijke porties en frituur ze portiegewi­js 56 minuten per zijde. Druk ze met een spatel voorzichti­g wat platter. Laat de beignets uitlekken op keukenpapi­er en houd ze warm terwijl je de rest frituurt. 5 Serveer de beignets met de harissayog­hurt en strooi er de bieslook overheen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands