Kro­kan­te knol­groen­ten­beig­nets met ha­ris­sayog­hurt

Foodies - - KVELDS -

Be­rei­dings­tijd: ca. 35 min. Per por­tie: ca. 384 kcal 11 g ei­wit 19 g vet 36 g kool­hy­dra­ten

In­gre­di­ën­ten voor 4 per­so­nen

olie om te fri­tu­ren bies­look voor er­bij, fijn­ge­sne­den

Voor de beig­nets

300 g vast­ko­ken­de aard­ap­pels zout en pe­per 200 g knol­sel­de­rij grof ge­raspt 250 g pas­ti­naak grof ge­raspt 250 g ro­de biet grof ge­raspt 2 tl ko­mijn­zaad ge­roos­terd 1 tl mos­terd­zaad ge­roos­terd 2 ei­e­ren los­ge­klopt 2 el bloem

Voor de ha­ris­sayog­hurt

100 g Griek­se yog­hurt 2 el ha­ris­sapas­ta ge­rasp­te schil en sap van ½ li­moen 1 Kook de aard­ap­pels 10 mi­nu­ten in wa­ter met wat zout. Laat ze af­koe­len en rasp ze grof.

voor de beig­nets

2 Meng de ove­ri­ge in­gre­di­ën­ten voor de beig­nets in een gro­te kom en breng op smaak met zout en pe­per. Meng in een an­de­re kom de in­gre­di­ën­ten voor de ha­ris­sayog­hurt, even­tu­eel met 2­3 el koud wa­ter om de juis­te dik­te te krij­gen. 3 Giet een laag van 2 cm fri­tuur­olie in een gro­te bak­pan en ver­hit hem tot ca. 160°C. 4 Ver­deel het be­slag in 16 ge­lij­ke por­ties en fri­tuur ze por­tie­ge­wijs 5­6 mi­nu­ten per zij­de. Druk ze met een spa­tel voor­zich­tig wat plat­ter. Laat de beig­nets uit­lek­ken op keu­ken­pa­pier en houd ze warm ter­wijl je de rest fri­tuurt. 5 Ser­veer de beig­nets met de ha­ris­sayog­hurt en strooi er de bies­look over­heen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands

© PressReader. All rights reserved.