Foodies

Hartige cheesecake met gegrilde groenten

-

Bereidings­t d: ca. 1 uur + wachttijd

Ingrediënt­en voor 4- 6 personen

1 el kokosolie 200 g roggebrood plakken, verkruimel­d 150 g zachte geitenkaas 150 g roomkaas 20 g zelfrijzend bakmeel 3 eieren 5 el honing 2 takjes + extra verse tijm alleen de blaadjes, f ngehakt 1 takje verse rozemarijn f ngehakt zout en peper 2 gegrilde puntpaprik­a’s zaadl sten verw derd, in reepjes 1 gegrilde courgette in plakken 1 trosje gegrilde cherrytoma­ten gegrild springvorm (ca. 18 cm Ø) bakpapier

1 Verwarm de oven voor (elektrisch: 150°C / hetelucht: 130°C). Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Roer de kokosolie door het verkruimel­de roggebrood en verdeel het mengsel over de bodem van de vorm. Druk met de bolle kant van een lepel stevig aan*. Zet de bodem ca. 15 minuten in de koelkast.

2 Maal de geitenkaas, de roomkaas, het bakmeel, de eieren en 1 el honing in een keukenmach­ine tot een glad beslag. Roer de blaadjes van 2 takjes tijm, de rozemarijn en zout en peper erdoorheen. Schenk de helft van de vulling over de bodem in de springvorm. Verdeel de puntpaprik­a’s en courgette eroverheen. Schenk de overige vulling eroverheen. Bak de cheesecake ca. 40 minuten in de oven.

3 Haal de cheesecake uit de oven en laat hem op een rooster volledig afkoelen. Zet de afgekoelde cheesecake minimaal 1 uur in de koelkast. Garneer de taart met de grilde tomaten en wat extra tijm. Besprenkel met 4 el honing. Per portie: ca. 518 kcal 23 g eiwit | 23 g vet | 52 g koolhydrat­en *Houd de lepel tussendoor een paar keer onder de hete kraan, zo voorkom je dat de bodem aan de lepel bl ft plakken.

 ??  ?? Hartige cheesecake met gegrilde groenten
Hartige cheesecake met gegrilde groenten

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands