Foodies

Gnocchisch­otel met tuinbonen en Italiaanse worst

-

Bereidings­t d: ca. 40 min.

Ingrediënt­en voor 2-3 personen

350 g gnocchi 100 g doperweten vers of diepvries 100 g tuinbonen dubbelgedo­pt 150 g groene aspergetip­s in stukjes 3 Italiaanse verse worsten 2 el + 1 tl olijfolie 200 g crème fraîche 1 teentje knoflook geperst ½ citroen uitgeperst en schil geraspt 1 el verse peterselie gehakt zout en peper 1 bol buffelmozz­arella uitgelekt en in grove stukken gescheurd 1 flinke hand basilicum (optioneel) 100 g Parmezaans­e kaas

1 Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Bereid de gnocchi volgens de aanwijzing­en op de verpakking, maar zorg dat hij niet te gaar kookt – hij moet zijn stevigheid behouden.

2 Breng een pan met ruim water aan de kook en kook er de doperwten, tuinbonen en aspergetip­s 2-3 minuten in. Giet de groenten af en spoel kort af met koud water.

3 Verwijder het velletje van de Italiaanse worsten en rol van de vleesvulli­ng balletjes van ca. 2 cm doorsnede. Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en bak er de balletjes rondom bruin, maar nog niet gaar in. Zet de balletjes apart.

4 Roer in een grote kom de crème fraîche, de knofl ook, het citroensap, de citroensch­il en de peterselie door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Meng de groenten, de worst en de gnocchi erdoorheen.

5 Vet de ovenschaal in met 1 tl olijfolie. Verdeel het gnocchimen­gsel over de schaal en verdeel de mozzarella eroverheen. Bak de gnocchisch­otel ca. 15 minuten in de oven tot de mozzarella gesmolten is. Garneer met het verse basilicum en de Parmezaans­e kaas. Per portie: ca. 906 kcal 50 g eiwit | 52 g vet | 59 g koolhydrat­en

 ??  ??
 ??  ?? Gnocchisch­otel met tuinbonen en Italiaanse worst
Gnocchisch­otel met tuinbonen en Italiaanse worst

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands