Foodies

Venkelbeig­nets met salie en vinaigrett­e

-

★★

Ingrediënt­en voor 4 personen

600 g kruimige aardappels 1 sjalotje 100 ml olijfolie 1 tl venkelzaad­jes 1 el kappertjes sap van 1 citroen 2 venkelknol­len zout en peper 1 el maizena 1 el bloem 1 l olie om te frituren 1 bosje salie 2 eiwitten losgeklopt 100 g panko japans broodkruim 50 g boter 150 ml melk zout en peper nootmuskaa­t

1 Schil de aardappels en zet ze met koud water in een pan op het vuur. Kook de aardappels in ca. 25 minuten gaar. Pel en snipper intussen de sjalot voor de vinaigrett­e. Verhit 100 ml olijfolie in een pannetje en fruit er de sjalot en de venkelzaad­jes ca. 1 minuut in. Neem van het vuur en laat afkoelen. Roer de kappertjes en het citroensap door de olijfolie.

2 Maak de venkelknol­len schoon en snijd ze in dunne parten van ca. 1 cm. Bestrooi met zout en laat ca. 10 minuten staan. Meng de maizena en de bloem op een bord. Verhit de frituuroli­e in een ruime pan tot ca. 170°C. Pluk 12 salieblaad­jes en frituur ze in ca. 1 minuut krokant in de olie. Schep uit de olie en laat uitlekken op keukenpapi­er. Dep de venkel droog met keukenpapi­er. Wentel de venkelpart­jes in het bloemmengs­el en vervolgens door het eiwit. Wentel de venkelpart­jes daarna in het broodkruim en zorg dat ze rondom bedekt zijn.

3 Frituur de venkelpart­jes eventueel portiegewi­js in 4-5 minuten goudbruin en krokant in de hete olie. Giet intussen de aardappels af en laat kort droogstome­n. Hak de overgeblev­en salie fijn. Stamp de aardappels fijn en meng er de boter en de melk doorheen. Voeg de gehakte salie toe en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaa­t. Schep de venkel uit de olie en laat kort uitlekken op keukenpapi­er.

4 Verdeel de saliepuree over borden en schep er de vinaigrett­e overheen. Verdeel de krokante venkel en salieblaad­jes eroverheen.

Per portie: ca. 608 kcal 10 g eiwit | 40 g vet | 49 g koolhydrat­en

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands