Foodies

Spinazie-ricottagno­cchi met salieboter

-

★★ Bereidings­t d: ca. 1 uur en 15 min.

Ingrediënt­en voor 6 personen

500 g ricotta 600 g babyspinaz­ie zout en peper 100 g parmezaan geraspt sap van 1 citroen een snufje nootmuskaa­t 1 ei 100 g + extra bloem bakpapier

Voor de salieboter

75 g boter 2 el olijfolie een bosje verse salie alleen de blaadjes 1 Doe de ricotta in een fijne zeef boven een kom en laat de hele nacht in de koelkast uitlekken.

2 Verhit de volgende dag een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de spinazie, een scheutje water en zout en peper toe en bak tot de spinazie zacht is en is geslonken – doe dit eventueel in porties. Leg een schone theedoek op je werkblad en verdeel de spinazie eroverheen. Druk boven de gootsteen zo veel mogelijk vocht uit de spinazie – hij moet goed droog zijn, anders krijg je waterige gnocchi. Snijd de spinazie fijn.

3 Meng de uitgelekte ricotta met de parmezaan. Roer de spinazie, het citroensap, de nootmuskaa­t, het ei en 100 g bloem erdoorheen. Breng op smaak met zout en peper. Bestuif je handen licht met bloem en maak kleine balletjes van het beslag ter grootte van een walnoot – je moet ca. 48-50 balletjes hebben. Verdeel de balletjes over een met bakpapier beklede plaat en zet ca. 30 minuten in de koelkast om op te laten stijven.

4 Verhit voor de salieboter de boter en de olijfolie in een koekenpan. Voeg de salieblaad­jes toe en bak tot ze krokant zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapi­er.

5 Breng een ruime pan met water met wat zout aan de kook. Zet het vuur laag en voeg de gnocchi portiegewij­s toe aan het water. Kook ca. 3-4 minuten – de gnocchi is klaar als hij boven komt drijven. Doe de gekookte gnocchi in de pan met de salieboter om warm te houden. Serveer de gnocchi met de krokante salie en de boter.

Per portie: ca. 408 kcal 19 g eiwit | 30 g vet | 15 g koolhydrat­en

Lo � e: “Gebruik je verse rico � a? Dan hoeft hij minder lang uit te lekken.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands