Foodies

Snelle dahl

-

Stephen: “Verbluffen­d hoe smaken zich in slechts 10 minuten kunnen ontwikkele­n! Wij zijn best een tijdje bezig geweest dit recept te perfection­eren en we zijn er nu aardig tevreden over – het is glad, romig, kruidig en heel voedzaam. De dahl is heerlijk met soldaatjes van geroosterd volkorenpi­tabrood, of anders met volkorenco­uscous.”

10 minuten Ingrediënt­en voor 2-4 personen

3 tenen knoflook duimgroot stukje verse gember 4 lente-uitjes 1 blikje van 400 g kikkererwt­en 1 blikje van 400 g gekookte linzen wij gebruiken meestal groene linzen 10–15 kerstomaat­jes 1 el olie handje babyspinaz­ie 1 blikje van 400 ml kokosmelk sap van ½ limoen 2 el kerriepoed­er 2 tl komijnpoed­er 1 tl zeezout 1 el tamari/sojasaus ½ tl versgemale­n zwarte peper Voor erbij 3 volkorenpi­tabroodjes chilivlokk­en kleine bos verse koriander of een vers kruid naar keuze

1 Pel de knoflook, schil de gember en hak beide fijn. Pel en snipper de lente-ui. Giet de kikkererwt­en en de linzen af en spoel ze grondig af. Halveer de kerstomaat­jes.

2 Verwarm de olie 1 minuut in een grote pan op hoog vuur. Bak daarin de knoflook, de gember en de lente-ui 1 minuut. Voeg de tomaatjes toe en bak deze nog 2 minuten mee. Doe de resterende ingrediënt­en erbij en breng alles aan de kook; roer af en toe tegen aanbakken. Laat het mengsel nog 2 minuten pruttelen en neem dan de pan van het vuur. 3 Rooster terwijl de dahl opstaat de pitabroodj­es. 4 Garneer het gerecht met chilivlokk­en en verse koriander (of een ander vers kruid). Serveer het met warme, tot soldaatjes gesneden pita en met wat rijst of couscous.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands