Foodies

Zeespaghet­tiramen met gerookte tofoe en shiitakes

-

Ingrediënt­en voor 4 personen

20 g gedroogde zeespaghet­ti 1 el sesamolie 1 sjalot f ngehakt 1 teen knoflook f ngehakt 1 el vers geraspte gember 200 g shiitakes in dunne plakjes 1 l dashibouil­lon van dashipoede­r, verkr gbaar b de toko 1 Shanghai paksoi of 200 g wilde spinazie 1 el Japanse sojasaus 1 el mirin 2 el misopasta 100 g gerookte tofoe in plakjes of blokjes 1 bosje bieslook f ngehakt 2 eieren zachtgekoo­kt tuinkers evt. eetbare bloemetjes

1 Laat de zeespaghet­ti ca. 10 minuten weken in koud water. Giet af en zet apart. Verhit de sesamolie in een pan met dikke bodem. Voeg, wanneer de olie heet is, de sjalot, knoflook, gember en shiitake toe. Bak ca. 7 minuten op halfhoog vuur terwijl je zo nu en dan roert. Let op dat de knoflook en gember niet verbranden. 2 Voeg de dashi toe aan het shiitakeme­ngsel en roer de bodem van de pan goed schoon. Breng de soep aan de kook. Snijd ondertusse­n het kontje van de paksoi en snijd overlangs in vieren. Spoel goed af onder de kraan. Dompel de stukken paksoi met een tang of schuimspaa­n onder in de kokende bouillon tot ze soepel aanvoelen; leg apart tot gebruik.

3 Maak een papje van de sojasaus, mirin en misopasta. Zet het vuur laag en breng de dashi op smaak met het misomengse­l. Laat de soep nu niet meer koken. Voeg de zeespaghet­ti, tofoe en bieslook toe aan de soep en laat een paar minuten op temperatuu­r komen. Schep de soep in kommen, voeg de paksoi toe en een half zachtgekoo­kt ei. Garneer met tuinkers en eventueel eetbare bloemetjes.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands