Foodies

Nog eentje dan

Chocoladec­ake met amarettoro­om, daar sla je geen puntje van over toch?

-

Chocolade-amandelcak­e met amarettoro­om

★★ Bereidings­tijd: ca. 1 uur en 20 min. + wachttijd

Chocolade, amandelen, slagroom, amaretto. Deze taart is simpelweg de hemel. Geen calorieën tellen, gewoon genieten. Ingrediënt­en voor 12 personen 250 g boter op kamertempe­ratuur 125 g kristalsui­ker 125 g lichtbruin­e basterdsui­ker 3 eieren 150 g bloem gezeefd 1 tl bakpoeder 30 g cacaopoede­r gezeefd 100 g amandelmee­l 5 el oploskoffi­e 160 g pure chocolade bakpapier

Voor de amarettoro­om

400 ml slagroom 3 el amaretto 1 Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Bekleed een springvorm (ca. 20 cm Ø) met bakpapier.

2 Klop de boter met de kristalsui­ker en de basterdsui­ker met een elektrisch­e handmixer in ca. 5 minuten licht en luchtig. Blijf doorkloppe­n terwijl je de eieren een voor een toevoegt. Voeg pas weer een ei toe als het vorige ei goed is opgenomen en gemixt. Voeg de bloem, het bakpoeder, het cacaopoede­r en het amandelmee­l toe en klop kort door tot een glad beslag.

3 Meng de oplosko e met 1-2 el heet water tot een gladde pasta. Voeg de ko epasta toe aan het beslag en klop er kort doorheen. Smelt 130 g pure chocolade au bain-marie en laat afkoelen.

4 Spatel de afgekoelde chocolade door het beslag. Giet het beslag in de springvorm en bak de cake ca. 50 minuten in het midden van de oven. De cake is klaar als de buitenkant gaar en stevig is maar de kern nog steeds een beetje fudgy.

5 Haal de cake uit de oven en laat in de vorm volledig afkoelen. De cake kan aan de bovenkant wat inzakken, maar daar zie je straks niets meer van door de amarettoro­om. Klop de slagroom met de amaretto stijf.

6 Haal de cake uit de vorm en zet op een serveersch­aal. Verdeel de room in een dikke laag over de cake. Schraap met een scherp mes krullen van de overige pure chocolade of rasp de chocolade grof. Bestrooi de cake met de chocolade en serveer.

Per portie: ca. 602 kcal

7 g eiwit | 46 g vet | 36 g koolhydrat­en

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands