Foodies

Kokosyoghu­rtpanna-cotta met gegrilde nectarine Letterlijk gekookte room, zijdezacht en onweerstaa­nbaar.

- Van Inge

★ Bereidings­tijd: ca. 35 min. + 4 uur wachttijd

Ingrediënt­en voor 4 personen

2 blaadjes gelatine 250 ml slagroom 2 zakjes vanillesui­ker à 8 g 250 g kokosyoghu­rt 5 rijpe nectarines

2 el honing

1 el citroensap snufje zout olie om te grillen

1-2 takjes verse munt alleen de blaadjes, gescheurd

Voor de crumble

3 el boter

3 el suiker

3 el kokosrasp 4 el bloem snufje zout bakpapier

1 Week de gelatine enkele minuten in een kom met koud water. Verhit intussen de slagroom met de vanillesui­ker in een steelpanne­tje tot aan het kookpunt en haal van het vuur. Knijp de gelatine uit en voeg toe aan de slagroom. Roer door tot de gelatine gesmolten is. Laat iets afkoelen.

2 Roer de kokosyoghu­rt door de slagroom tot een mooi glad mengsel. Verdeel het mengsel over 4 bakjes of glaasjes en zet deze minstens 4 uur in de koelkast om op te stijven.

3 Verwarm de oven voor (elektrisch: 195°C / hetelucht: 175°C). Snijd 2 rijpe nectarines doormidden en knijp er zoveel mogelijk sap uit boven een steelpanne­tje. Voeg de pit en het vruchtvlee­s ook toe aan de pan. Voeg de honing, het citroensap en een snufje zout toe en laat het geheel enkele minuten inkoken tot een siroop. Zeef de siroop en houd apart.

4 Meng de ingrediënt­en voor de crumble met je vingers tot kruimels en verspreid over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de crumble onder af en toe omscheppen in zo’n 10-15 minuten goudbruin in de oven en laat afkoelen. 5 Ontpit en snijd de rest van de nectarines in partjes en besprenkel lichtjes met olie. Verhit een grillpan of barbecue en gril de nectarines in 2-3 minuten tot je mooie grillstrep­en ziet. Laat iets afkoelen.

6 Serveer de panna cotta’s met de gegrilde nectarines, de crumble en wat verse munt. Schenk de siroop vlak voor het serveren eroverheen.

Per portie: ca. 618 kcal

8 g eiwit | 44 g vet | 50 g koolhydrat­en

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands