Foodies

Kaas-marmite-repen

-

★ Bereidings­tijd: ca. 1 uur + wachttijd

De sterke, hartige smaken van cheddar en marmite veroorzake­n samen een echte smaakexplo­sie.

Ingrediënt­en voor 16 stuks

85 g boter 60 g marmite 1 el zonnebloem­olie 2 preien in fijne reepjes 175 g havervlokk­en 100 g havermout 50 g bloem 200 g oude cheddar geraspt 75 g zadenmix bijv. pompoenpit­ten, zonnebloem­pitten, lijnzaad en sesamzaad 50 g walnoten fijngehakt 2 eieren geklutst bakpapier 1 Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Bekleed een vierkant bakblik (ca. 22x22 cm) met bakpapier.

2 Smelt 65 g boter met de marmite in een steelpan op laag vuur en zet apart. Bak in een koekenpan de prei in de zonnebloem­olie en de overige boter in 10- 15 minuten helemaal zacht.

3 Meng de havervlokk­en, de havermout, de bloem, 165 g cheddar, het grootste deel van de zadenmix en de walnoten in een grote kom. Giet het botermarmi­temengsel eroverheen. Voeg de eieren en de prei met de boter uit de pan toe en meng alles goed door elkaar tot een plakkerig mengsel.

4 Verdeel het mengsel over het bakblik en druk de bovenkant stevig aan. Strooi de overige cheddar en zaden eroverheen. Bak 25-28 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin en knapperig is. Voor een nog hartigere smaak kun je na ca. 20 minuten bakken nog wat extra marmite eroverheen druppelen.

5 Haal het bakblik uit de oven en laat het geheel ca. 10 minuten afkoelen. Snijd de plaat in repen en laat in het bakblik volledig afkoelen voor het serveren.

Per portie: ca. 251 kcal

10 g eiwit | 16 g vet | 15 g koolhydrat­en

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands