Foodies

Deel je kerst

-

Buiten is het donker, maar binnen lekker warm. De kerstdagen komen eraan en we hebben er meer behoefte aan dan ooit. De gezellighe­id, de saamhorigh­eid, de dankbaarhe­id voor de mensen om je heen. Terwijl we als redactie in oktober nog de puntjes op de i zetten en de laatste gesuikerde pecannoten met tijm over de salade strooiden (p. 19), werd dit dubbeldikk­e kerstnumme­r door jullie al massaal besteld en onze abonnees stuurden berichtjes dat ze al voor de brievenbus lagen te wachten. Dat maakte de aanloop naar onze deadline heel bijzonder. Want we willen natuurlijk alles doen om jullie ook dit jaar inspiratie voor een mooie kerst te bieden.

Net als andere jaren geven we je een heleboel verrassend­e en foolproof kerstrecep­ten, van eenvoudig tot uitdagend. Maar uiteraard ook lekkere menusugges­ties (p. 12), persoonlij­ke leesverhal­en - zoals de tradities waarmee Martina in Tsjechië is opgegroeid (p. 120) - en een winterbarb­ecue voor een hartverwar­mende oudjaarsav­ond (p. 150).

Maar we willen een gelukkige kerst voor iedereen. Dus laten we allemaal ons kerstgevoe­l zoveel mogelijk delen, óók met de mensen waar je misschien niet mee aan tafel zit. Met de Foodiesred­actie hebben we al een start gemaakt (p. 16). Zo is iedereen aan het koken met de pompoenen uit Sannes moestuin, stond er bij ons een potje zuurdesem van Willem voor de voordeur en geeft Yvonne haar familiegeh­eimen prijs. Deel ook je winteroogs­t, je tips voor lokale producten, je geheime recepten en je resultaten in de keuken. Zo maken we samen deze kerst nog veel groter.

We wensen jullie heerlijke kerstdagen en een zorgeloos en smaakvol nieuwjaar, Mar ina, Roxanne, Sanne, Willem en Yvonne

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands