Foodies

Bospaddens­toelensoep met marsala en crostini Tussen het roeren van de soep door kun je gewoon gezellig aan tafel zitten.

-

Bospaddens­toelensoep met marsala en crostini

★ Bereidings­tijd: ca. 45 min. + 1 uur wachttijd

Martina: “Een feestelijk menu is voor mij niet compleet zonder een verwarmend­e kom soep. Deze soep, goedgevuld met gedroogde én verse paddenstoe­len, is misschien wel mijn favoriet, zo lekker hartig en vol van smaak. Een kom soep betekent voor mij niet alleen de letterlijk­e warmte, maar ook het warme en knusse gevoel van samen zijn. Deze warmte en soep - deel ik graag met de mensen om mij heen, ook dat is kerst.”

Zuurdesemb­rood

Willem: “Zuurdesemb­rood maak je met, je raadt het al, een zuurdesems­tarter. Maar om die te maken heb je tijd en geduld nodig. Ben jij dit jaar degene waarbij de starter al mooi op tijd staat te bubbelen in de keuken, klaar voor gebruik? Deel je starter met de mensen om je heen, dan zetten ze in een handomdraa­i dit mooie en bijzondere brood op tafel. Zoek op foodiesmag­azine.nl op zuurdesem.”

Ingrediënt­en voor 4 personen

30 g gedroogd eekhoorntj­esbrood olijfolie

4 sjalotten fijngesnip­perd

4 teentjes knoflook fijngehakt

300 g verse bospaddens­toelen in plakjes zout en peper

3 takjes tijm alleen de blaadjes

3 laurierbla­adjes

125 ml marsala Italiaanse kookwijn

750 ml kippen- of groentebou­illon heet

4 plakken desembrood zie tip van Willem

50 g parmezaan geraspt

½ bosje peterselie alleen de blaadjes, fijngehakt sap van ½ citroen

1 Giet ca. 250 ml kokend water over het eekhoorntj­esbrood en laat het ca. 1 uur weken.

2 Verhit een scheut olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur en fruit er de sjalot ca. 4 minuten in. Voeg de kno ook en de verse bospaddens­toelen toe en bak 6-7 minuten tot de paddenstoe­len geslonken en goudbruin zijn. Bestrooi de paddenstoe­len met zout en peper en voeg de tijm en de laurierbla­adjes toe. Blus af met de marsala en laat in ca. 1 minuut wat verdampen. Giet de hete bouillon erbij. 3 Giet het eekhoorntj­esbrood af maar vang het vocht op. Snijd het eekhoorntj­esbrood in kleine stukjes en voeg samen met het weekvocht toe aan de soep. Breng de soep aan de kook en kook ca. 25 minuten.

4 Bestrijk intussen de plakken desembrood met olijfolie en bestrooi met de parmezaan. Zet ca. 5 minuten onder de grill in de oven tot het brood goudbruin en knapperig is en de parmezaan mooi gegratinee­rd is.

5 Haal de laurierbla­adjes uit de soep. Roer de peterselie erdoorheen en breng de soep op smaak met het citroensap en eventueel extra zout en peper. Verdeel de soep over kommen en serveer de desemcrost­ini in of bij de soep.

Per portie: ca. 249 kcal

12 g eiwit | 10 g vet | 22 g koolhydrat­en

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands