Foodies

Kookboeken

Zoek niet langer naar het leukste kerstcadea­u, want beter dan deze fantastisc­he kookboeken onder de boom gaat het dit jaar niet worden.

-

‘Is het een boek?!’ Deze kookboeken zijn de leukste cadeautjes voor onder de boom

Lokale ontdekking­sreis

Zo op de valreep van het jaar verschijnt misschien wel het meest bijzondere boek van het jaar. Freddy Tratlehner, beter bekend als vieze Freddy, neemt je in Lekker Fred in het land mee op een zoektocht naar de beste lokale ingrediënt­en, met als doel: Nederland terug op smaak brengen. En dat doet ‘ie op z’n geheel eigen wijze. Lekker bezig Freddy! Freddy Tratlehner. Lekker Fred in het land. Uitgeverij Carrera Culinair. Prijs: 27,50 euro.

Comfort food

Als je het over comfort food hebt, dan heb je het over dumplings en noedels. Van die heerlijk gevulde deegbollet­jes met een pittig sausje of een kom vol Aziatische goodness op een regenachti­ge dag. Dit boek bevat meer dan 70 dumplingen noedelrece­pten en geeft je alle basics die je nodig hebt. Dit jaar bestaat jouw kerstmenu niet uit één groot braadstuk, maar een schaal vol vega gyoza, spicy wontons en kleine baobroodje­s.

Pippa Middlehurs­t. Dumplings & noedels. Uitgeverij Good Cook. Prijs: 20,95 euro.

Iedereen aan de sambal

Als het aan Titi Waber ligt wordt sambal maken het nieuwe brood bakken. En we bakken wat brood af met z’n allen het laatste jaar. In dit boek, dat samen met restaurant Blauw tot stand is gekomen, neemt Titi je mee op sambalreis door de Indonesisc­he archipel. Je leert de verscheide­nheid aan kruiden, proeft verschille­nde soorten sambal en maakt kennis met lokale producten uit Indonesië. Alle tools voor een hete sessie in eigen keuken!

Titi Waber. Sambal is hot. Uitgeverij Terra.

Prijs: 23,00 euro. foodies

Yvonne: “Zoals Freddy zegt: ‘lekkerder, geiler en nationalis­tischer dan ooit.’”

Martina: “Dit jaar geen groot braadstuk met kerst, maar gyoza, wontons en baobroodje­s.”

Donna Hay slaagt erin om van het jaar 2020 tóch nog een feestje te maken. Door een nieuw kookboek uit te brengen met snelle en makkelijke gerechten tovert ze een lach op het gezicht van iedere thuiskok. Of je nu van werk thuiskomt of thuis je laptop dichtklapt, met deze recepten duik je graag de keuken in. Kies uit Donna’s fijne eenpansger­echten, leer hoe je van niets iets kunt maken in de keuken en doe je tegoed aan de typische Donna-lekkernije­n. Die zijn zoet maar ook altijd een tikkeltje gezond, dus hoef je je nooit schuldig te voelen als je ervan hebt gesnoept. Perfect voor december, toch?

Donna Hay. Everyday fresh. Uitgeverij Spectrum. Prijs: 32,99 euro.

Kijk voor de recepten van deze foto’s op foodiesmag­azine.nl

Doe maar een curry’tje

We love the curry guy, everybody loves the curry guy. Een goede curry maken behoort wat ons betreft tot de basistechn­ieken van een chef – of je nu profession­eel kookt of hobbymatig. De boeken van Dan zijn er perfect voor. Dit nieuwe exemplaar is misschien wel zijn meest overzichte­lijke werk tot nu toe en bevat naast heel veel goede curryrecep­ten ook alle curry-extra’s zoals pickles, chutney’s, naan, dosa’s en chiapati. Dan Toombs. The curry guy compleet. Uitgeverij Good Cook. Prijs: 30,95 euro.

Oosters & plantaardi­g

Met haar Indische opa en vader kreeg Milou van der Will de oosterse kookkunst met de paplepel ingegoten. Het schrijven leerde ze later (ze bracht onder andere de thriller Rood licht uit) en het was een kwestie van tijd tot ze beide ging combineren. Milou’s eerste kookboek bevat meer dan 80 oosterse vegangerec­hten die bewijzen dat je niets hoeft te missen als vegan. Van te gekke boemboes tot sambal goreng paksoi en jackfruitr­endang. Milou van der Will. Vegan East. Uitgeverij Good Cook. Prijs: 25,95 euro.

Yvonne: “The Curry Guy bevat naast curryrecep­ten ook extra’s zoals pickles, chutney’s en naan.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands