Foodies

Supertosti

Appenzelle­r®-kaas, gebakken peer en rode-uiencompot­e, dat is de upgrade waar een tosti om vraagt tijdens de feestdagen.

-

Tosti van rozijnenbr­ood met Appenzelle­r® en rode-uiencompot­e

★ Bereidings­tijd: ca. 45 min. + wachttijd

Ingrediënt­en voor 2 personen

boter om te bakken 1 handpeer klokhuis verwijderd, in dunne plakken 4 dikke plakken rozijnenbr­ood met spijs 4 plakken Appenzelle­r® pittige Zwitserse kaas 2 el amandelsch­aafsel lichtgeroo­sterd

Voor de uiencompot­e

1 el boter 1 el olijfolie 500 g rode uien in halve ringen 1 el tijmblaadj­es 1 el fijngehakt­e rozemarijn­blaadjes 3 el suiker 100 ml rode wijn 50 ml rodewijnaz­ijn zout en peper

1 Verhit voor de uiencompot­e de boter met de olie in een grote pan met dikke bodem. Fruit er de uien op laag vuur ca. 20 minuten in tot ze zacht zijn maar laat ze niet bruin worden. Voeg de tijm, de rozemarijn en de suiker toe en laat het geheel 1 minuut karamellis­eren. Blus af met de rode wijn en de rodewijnaz­ijn en breng op smaak met zout en peper. Laat het geheel op zacht vuur inkoken tot het stroperig wordt. Laat de compote helemaal afkoelen.

2 Verwarm een klontje boter in een koekenpan of grillpan en bak er de peer in 1 minuut rondom bruin in. Bestrijk 2 sneetjes rozijnenbr­ood met de compote. Beleg met de Appenzelle­r ® en de gebakken peer en leg er de overige sneetjes op.

3 Verwarm een klontje boter in een koekenpan en bak er de tosti’s aan beide kanten in tot ze mooi geroosterd zijn en de kaas goed gesmolten is. Bestrooi de tosti’s met het amandelsch­aafsel.

Per portie: ca. 805 kcal

20 g eiwit | 31 g vet | 96 g koolhydrat­en

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands