Foodies

Nog eentje dan...

De broekriem mag een gaatje losser, maar dan heb je ook wat: de perfecte chocoladet­aart.

-

Ultieme chocolade-fudgecake

★★ Bereidings­tijd: ca. 50 min. + wachttijd

Ingrediënt­en voor 12 porties

250 g zelfrijzen­d bakmeel 50 g cacaopoede­r 250 g pure chocolade in stukken 250 g (lichte) rietsuiker 250 g zachte boter 4 eieren 1 tl vanille-extract bakpapier

Voor de botercrème

200 g pure chocolade in stukken 200 g poedersuik­er gezeefd 200 g zachte boter

Voor de topping

50 g pure chocolade cacaopoede­r om te bestuiven

1 Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Bekleed 2 springvorm­en (ca. 20 cm Ø) met bakpapier. Meng het bakmeel en het cacaopoede­r in een kom. Smelt 250 g chocolade, de rietsuiker, 250 g boter en 100 ml water in een pan op laag vuur. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen.

2 Giet het afgekoelde chocoladem­engsel in een kom en klop met een handmixer één voor één de eieren erdoorheen. Giet het vanille-extract erbij en klop kort verder tot een gladde massa. Spatel het bloemmengs­el erdoorheen tot een glad beslag. Verdeel het beslag over de bakvormen en bak de cakes ca. 30 minuten in de oven. De cakes zijn gaar als een satéprikke­r er schoon uitkomt. De cake kan barsten aan de bovenkant, maar dat los je straks op met de botercrème. Laat de cakes afkoelen.

3 Smelt voor de botercrème de chocolade au bain-marie en laat iets afkoelen. Klop de poedersuik­er met de boter in ca. 5 minuten licht en romig. Klop de gesmolten chocolade erdoorheen tot een gladde crème. Verdeel een dikke laag botercrème over 1 cake en leg de andere cake erbovenop. Bestrijk de bovenkant met een dikke laag botercrème en bestrijk de zijkanten met de overige botercrème. Je kunt hier het beste een spatel of paletmes voor gebruiken. Zet de taart ca. 20 minuten in de koelkast om de botercrème op te laten stijven.

4 Schraap voor de topping met een scherp mes krullen of schaafsel van de chocolade. Versier de taart met de chocolade en bestuif met cacaopoede­r.

Per portie: ca. 786 kcal

9 g eiwit | 51 g vet | 71 g koolhydrat­en

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands