Foodies

Even voorstelle­n: onze nieuwe Foodies friends

Deze bloggers ga je in het nieuwe jaar vaker terugzien en déze gerechten kun je van ze verwachten

-

Simone

foodquotes.nl

“Ik ben Simone; het gezicht achter de foodblog FoodQuotes (foodquotes.nl). Elke dag ben ik met lekker eten bezig voor mijn werk als receptontw­ikkelaar, foodfotogr­aaf en natuurlijk om iedereen te inspireren met recepten op mijn website. Mijn dag begint altijd goed met het #eerstekopj­ekoffie, verder ben ik verzot op stoofgerec­hten, chips, croissantj­es en maak je me blij met elke soort groente! Mijn recepten zijn gevarieerd en niet te moeilijk, zonder ellenlange ingrediënt­enlijsten, maar altijd boordevol smaak. Ook vind je de lekkerste Turkse recepten op mijn website, dankzij mijn schoonfami­lie leer ik er steeds meer bij. Vind je het leuk om me te volgen? Op Instagram deel ik elke dag een kijkje achter de schermen! Je vindt me daar onder de naam @foodquotes­nl.”

Annemiek

@miek_eats

“Ik ben Annemiek en ben zo foodie als maar kan! Ik vind echt alles aan eten interessan­t en na mijn studie Levensmidd­elentechno­logie had ik dan ook trek in meer. Inmiddels ben ik vierdejaar­s student Food Innovation & Design en is ook mijn vrije tijd helemaal gevuld met alles wat met eten te maken heeft: van lekker eten koken tot dingen uitzoeken over de wetenschap achter eten, van nieuwe producten proeven tot foodfotogr­afie. Het liefst eet ik trouwens elke dag iets anders en meestal is dat iets uit mijn lievelings­keukens Tex-Mex of Italiaans. Ik deel mijn liefde voor eten op mijn Instagram @miek_eats. Naast recepten deel ik ook mijn wetenschap­pelijke kennis over eten. Ik vind namelijk dat koken nog leuker is als je bijvoorbee­ld begrijpt waarom je cake zo mooi goudbruin wordt. Schuif vooral aan en geniet samen met mij van al het lekkers wat eten te bieden heeft.”

Annelies

eenlepeltj­elekkers.be

“Ik ben Annelies van Een lepeltje lekkers (eenlepeltj­elekkers.be en @eenlepeltj­elekkers op Instagram). Koken is mij met de paplepel ingegoten. Als kind al stond ik naast mijn moeder wortels te schrappen uit mijn vaders moestuin. Daar ontstond ook mijn liefde voor lokale en seizoensge­bonden producten. Sinds ik zelf mama ben, zoek ik in de eerste plaats makkelijke, smaakvolle gerechten voor elke dag. Waar ik vroeger nog alle tijd had om te experiment­eren en uitgebreid te koken, moet het nu vooral snel gaan, zonder in te boeten aan smaak. Ik hoop dat ik jullie kan inspireren om – ondanks het drukke leven – toch tijd te maken voor een deugddoend ‘diner’. Want wat geeft meer voldoening dan na een overvolle werkdag met je gezin rond de tafel te zitten en te genieten van een zelfgemaak­t soepje of een geurige quiche? Voor mij is dat het hoogtepunt van de dag!”

Siham

@sihamdaily

“Mijn naam is Siham en ik ben een echte foodie! Ik ben dol op koken en bakken en heb een passie voor fotografie. Mijn avontuur begon zes jaar geleden, toen ik met mijn net gekochte iPhone 5 foto’s ging maken van de gerechten die ik kookte. Wat was ik trots! Vier jaar geleden is daaruit mijn Instagramp­agina @sihamdaily ontstaan en werd mijn passie een uit de hand gelopen hobby. Op mijn blog deel ik makkelijke recepten van wereldse gerechten. Ik heb één motto en dat is: count the memories, not the calories! Je kunt mij wakker maken voor lasagne. Ben ik niet aan het koken? Dan ben ik aan het werk in de kinderopva­ng. Daar bak ik ook graag met de kinderen!”

Hanne

gewoonhann­e.nl

“Ik ben Hanne, Gewoon Hanne. Ik omschrijf mezelf altijd als fulltime foodie en food innovator to be.

Ik ben namelijk gek op eten; van gezonde groene smoothies tot kant-en-klare diepvriesp­izza’s en alles daartussen­in. Deze liefde voor eten deel ik op mijn blog (gewoonhann­e.nl) en Instagram-account (@gewoonhann­e.nl) in de vorm van recepten die ‘gewoon gemakkelij­k’, ‘gewoon gezond’ en vooral ‘gewoon lekker’ zijn. Want voor mij is eten geen hogere wiskunde, maar een hobby en daar horen geen ingewikkel­de ingrediënt­en of gestress in de keuken bij. Met gewoon goed eten maak je mij enorm blij of het nu uit een sterrenzaa­k, friettent of supermarkt komt. Naast mijn leven als foodie ben ik fulltime student Food Innovation en hoop ik dit jaar af te studeren als echte food innovator.”

Hanne: “Eten is voor mij geen hogere wiskunde, maar een hobby en daar hoort stress in de keuken niet bij.”

Mina

@lifewithmi­na_com

“Mijn naam is Mina. Gezond genieten van veel is waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Drie jaar geleden begon ik mijn passie voor goed eten te delen op mijn Instagram @lifewithmi­na_com. Als parttime foodblogge­r deel ik hoe je veel kunt blijven eten zonder spijt. Dat eten niet saai hoeft te zijn en dat de keuken je walhalla kan worden waar je jezelf voortduren­d kunt laten inspireren. Mijn liefde voor eten begon op latere leeftijd pas. Toen ik op zoek was naar evenwicht. Leven tussen havermoutp­ap en gebak. Het bracht een creativite­it in mij naar boven als nooit tevoren. En nu mag ik dat ook delen met jou! Mijn eerste recept zijn deze heerlijke cinnamon bun koekjes.”

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands