Foodies

Stevige wintersoep

Omdat we er geen genoeg van krijgen: onze favoriete soep (wintermine­strone) in de spotlights

-

Wintermine­strone met raclettebr­oodje

★ Bereidings­tijd: ca. 40 min.

Ingrediënt­en voor 4 personen

1 el boter 125 g spekblokje­s 2 uien gesnipperd 2 teentjes knoflook fijngehakt 1 tl venkelzaad 2 el tomatenpur­ee 1,5 l kippenboui­llon 1 tl gedroogde tijm 4 laurierbla­adjes 1 winterpeen geschild en in plakjes ¼ knolselder­ij geschild en in blokjes 200 g savooiekoo­l in repen 400 g witte reuzenbone­n blik, afgespoeld en uitgelekt zout en peper olijfolie voor de garnering

Voor de raclettebr­oodjes

2 kleine stokbroodj­es horizontaa­l doormidden gesneden 2 rode uien in schijven 100 g rook- of grillworst in plakjes 4 takjes rozemarijn 150 g racletteka­as of cheddar geraspt 1 Verwarm de oven voor op de grillstand. Beleg voor de raclettebr­oodjes alle broodjeshe­lften met de ui en rookworst. Leg een takje rozemarijn op de broodjes en bestrooi royaal met de kaas. Leg de broodjes in een ovenschaal of op een bakplaat.

2 Smelt de boter in een grote pan en bak er de spekblokje­s ca. 5 minuten op hoog vuur in. Zet het vuur lager, voeg de ui toe en fruit ca. 5 minuten. Voeg de knoflook, het venkelzaad en de tomatenpur­ee toe en fruit nog ca. 2 minuten. Blus af met de bouillon en breng aan de kook. Voeg de tijm, de laurier, de winterpeen en de knolselder­ij toe. Laat de soep ca. 10 minuten rustig koken tot de groenten gaar maar nog wel stevig zijn.

3 Zet de broodjes onder de hete grill en gratineer tot de kaas mooi gesmolten is en een lekker korstje krijgt. Voeg de savooiekoo­l en de witte bonen toe aan de soep en kook nog ca. 2 minuten tot de kool geslonken is. Breng de soep op smaak met zout en peper. Verdeel de soep over kommen en druppel er wat olijfolie overheen. Serveer met de raclettebr­oodjes.

Per portie: ca. 627 kcal

30 g eiwit | 34 g vet | 42 g koolhydrat­en

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands