Foodies

Spaghetti met bloemkool, ansjovis en rozijnen

Deze pasta barst van de smaak en wordt vast een van je nieuwe favorieten!

-

★ Bereidings­tijd: ca. 40 min.

Ingrediënt­en voor 4 personen

1 bloemkool in kleine roosjes

3 el olijfolie

½ tl gerooktepa­prikapoede­r een snuf chilivlokk­en zout en peper

1 rode ui gesnipperd

2 teentjes knoflook in dunne plakjes

3 ansjovisfi­lets in olie blik, uitgelekt en fijngehakt

175 ml witte wijn

350 g spaghetti

50 g rozijnen ½ bosje platte peterselie alleen de blaadjes, fijngehakt een handje pijnboompi­tten geroosterd, voor erbij parmezaan fijngerasp­t, voor erbij

1 Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Meng de bloemkool in een kom met 2 el olijfolie, het paprikapoe­der, de chilivlokk­en en wat zout en peper door elkaar. Verdeel de bloemkool over een bakplaat en zet ca. 25 minuten in de oven tot hij mooi geroosterd en zacht is.

2 Verhit intussen 1 el olie in een ruime pan met antiaanbak­laag en bak er de ui op matig vuur 810 minuten in tot hij zacht is en begint te karamellis­eren. Zet het vuur laag, voeg de knoflook en de ansjovis toe en fruit nog 2 minuten. Blus af met de witte wijn en laat tot ⅓ inkoken.

3 Kook de spaghetti volgens de aanwijzing­en op de verpakking in water met wat zout. Giet de pasta af, bewaar wat van het kookvocht en doe de pasta terug in de pan.

4 Voeg de bloemkool en evt. aanbaksels uit de bakplaat toe aan het uienmengse­l. Voeg de rozijnen en de peterselie toe en meng goed door elkaar. Meng het geheel door de spaghetti met 23 el van het kookvocht.

5 Verdeel de pasta over 4 kommen en strooi er de pijnboompi­tten en versgerasp­te parmezaan overheen.

Per portie: ca. 535 kcal

16 g eiwit | 11 g vet | 84 g koolhydrat­en

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands