Foodies

Geroosterd­e kip op knapperig rozemarijn­brood

-

★★

Bereidings­tijd: ca. 1 uur en 40 min. + 20 min. wachttijd

Ingrediënt­en voor 4 personen

1 hele kip panklaar, ca. 1,5 kg olijfolie zout en peper

4 dikke sneeën desembrood gehalveerd een paar takjes rozemarijn alleen de naaldjes 1 bol knoflook horizontaa­l gehalveerd

1 citroen schil geraspt, gehalveerd

4 el crème fraîche

½ tl dijonmoste­rd

Voor de salade

1 el balsamico 1 sjalot fijngesnip­perd 2 el olijfolie zout en peper 100 g veldsla

1 Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Wrijf de kip rondom in met olijfolie en bestrooi royaal met zout en peper. Schep het brood door elkaar met de rozemarijn, 2 el olijfolie en wat zout en peper.

2 Verdeel het brood, de knoflook- en de citroenhel­ften (niet de citroenras­p) over de bodem van een braadslee met antiaanbak­laag en leg de kip erbovenop. Rooster ca. 1 uur in de oven.

3 Roer de crème fraîche met de citroensch­il en de mosterd glad en breng op smaak met zout en peper. Haal de braadslee uit de oven en bestrijk de kip rondom met het mengsel. Zet de ovenschaal nog ca. 15 minuten in de oven tot de kip goudbruin en gaar is en het brood knapperig. Haal de braadslee uit de oven en laat de kip ca. 20 minuten rusten.

4 Klop intussen voor de salade de balsamico met de sjalot en de olijfolie door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Schep de dressing door de veldsla. Snijd de kip in porties en serveer met het brood en de salade.

Per portie: ca. 851 kcal

57 g eiwit | 52 g vet | 38 g koolhydrat­en

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands