Foodies

Pasta met gehaktball­etjes, burrata en pesto

-

★ Bereidings­tijd: ca. 1 uur en 20 min.

Ingrediënt­en voor 6 personen

3 el olijfolie

2 teentjes knoflook in dunne plakjes

2 blikken (cherry)tomaten à 400 g

1 el tomatenpur­ee 300 ml kippenboui­llon 1 tl suiker

2 tl balsamico

500 g rigatoni evt. penne zout

50 g boter bosje basilicum ca. 15 g, alleen de blaadjes, gehakt 2 bollen burrata à ca. 150 g, gescheurd 150 g verse pesto parmezaan fijngerasp­t, om te serveren

Voor de gehaktball­etjes

100 g witbrood zonder korst, verkruimel­d

2 el melk

600 g half-omhalfgeha­kt

200 g varkensbra­adworstjes vel verwijderd 1 ui geraspt

1 teentje knoflook geperst 2 el fijngerasp­te parmezaan

2 el fijngehakt­e peterselie

1 ei zout en peper

1 Doe voor de gehaktball­etjes de broodkruim­els in een kom, besprenkel met de melk en schep door elkaar. Voeg de rest van de ingrediënt­en toe en meng met een houten lepel of met schone handen goed door elkaar. Maak ca. 24 kleine gehaktball­etjes van het gehaktmeng­sel.

2 Verhit 2 el olijfolie in een grote hapjespan. Bak er de gehaktball­etjes in porties rondom goudbruin in en zet apart op een bord. Ze hoeven nu nog niet gaar te zijn, je laat ze straks in de saus verder garen.

3 Voeg 1 el olijfolie toe aan de pan en fruit er de knoflook op laag vuur 2-3 minuten in. Voeg de tomaten toe en plet ze met een houten lepel. Voeg de tomatenpur­ee, de bouillon, de suiker en de balsamico toe. Breng aan de kook en kook onafgedekt ca. 30 minuten. Doe de gehaktball­etjes terug in de pan, zet een deksel op de pan en gaar ca. 15 minuten verder.

4 Kook intussen de pasta volgens de aanwijzing­en op de verpakking in water met wat zout. Giet de pasta af en verdeel hem over 6 diepe borden. Haal de saus van het vuur en roer de boter en het basilicum erdoorheen. Serveer de gehaktball­etjes met saus over de pasta. Garneer met de burrata, de pesto en de parmezaan.

Per portie: ca. 966 kcal

46 g eiwit | 53 g vet | 74 g koolhydrat­en

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands